Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

26.05.2023
917

SVEČANO OTVOREN DRUGI CIM FORUM U KOTORU

U Kotoru je sinoć otvoren drugi kreativni CIM Forum, a organizatori su obećali dobru atmosferu i korisne teme o kojima će pričati priznata i poznata imena iz svijeta marketinga, kulture i medija.

Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor prepoznali su značaj ovakvog događaja. Da se Kotor visoko kotira kada su kultura i istorija u pitanju, poručio je direktor TO Kotor Jovan Ristić.

“Prošle godine u ovo vrijeme obećao sam da ćemo se potruditi da pomognemo da CIM Forum raste i razvija se iz godine u godinu i mislim da smo dali doprinos u mjeri mogućeg. Iza svega ovoga stoji ogroman rad”, rekao je Ristić.

“Sama organizacija ovakvog događaja je jedna kreativnost. Zato, čestitam organizatorima. Znam da je, osim dobre ideje za realizaciju svega ovoga potrebno mnogo rada i truda i želim da svaki novi Forum bude uspješniji”, kazao je potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević.

Predstavnica Kulturnog centra “Nikola Đurkovic” Marija Čolpa poručila je da bez pravih partnera i svega onoga što čini prijateljstvo nema ni dobre i uspješne manifestacije.

“CIM Forum je nesto sto smo prepoznali i on je prepoznao nas. Želim da se prijatno osjećate u svemu onome što čini forma i format ovakvog dijaloga, ovakvog promišljanja i sve ono što nam je u ovakvim vremenima više nego potrebno”, rekla je Čolpa.

Predstavnici NLB banke i Visa-e istakli su ponos zbog parterstva sa CIM Forumom.

“Vjerujemo da ovaj Forum obećava. Čestitam na imenima koje ste doveli ove godine na forum i siguran sam da će nam biti interesantno”, poručili su iz Visa-e.

“Pružamo podršku važnosti medija, kreativnih industrija i uopšteno informisanja i komunikacije. Narednih dana, na CIM Forumu i kada se on završi, svi imamo zajednički zadatak da radimo zajedno u sferama koje sam pomenula. Raduje nas što se vidimo u Kotoru, gradu koji baštini bogatu kulturnu tradiciju”, istakla je predstavnica NLB banke Bojana Šćepanović.

A CIM Forum otvoren je razgovorom jedan na jedan sa glumcem Feđom Štukanom. Kaže da se rado vraća Kotoru i da je došao srcem, te da je CIM Forum organizovan na ozbiljnom nivou.

“Živio sam u Kotoru krajem devedesete. Tu je bilo prilično ludih tenutaka mog života i dosta toga u mojoj knjizi Blank posvećeno je upravo Kotoru. Čudno je vratiti se, masa stvari nije gdje je bila. I moja jedna od najvećih ljubavi je Kotoranka”, kazao je Štukan.

A nakon otvaranja, za goste je organizovano krstarenje. Organizatorka CIM Foruma Kristina Gačević kazala je da je važno goviriti o umjetnosti i medijima i podsjetila na ovogodišnji program Foruma.

“Ove godine idemo sa preko 30 panela, preko 60 učesnika, četiri lokacije i mislim da pravimo lijepu sliku koja je važna za Kotor i Crnu Goru, a koja sa CIM Forumom dobija dodatnu vrijednost. Ako uzmemo u obzir ko su panelisti ove godine, njihov kredibilitet i integritet, mislim da je ovo jako dobra stvar u ekonomskom i turističkom smislu”, poručila je Kristina Gačević.

Novinar Dragan Sjekloća istakao je da ukoliko svako ukrade makar dvije rečenice sa CIM Foruma biće neuporedivo bogatiji.

(Agencija CGNews)

Podijeli na: