Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

22.12.2019
756

PROMOVISANA KNJIGA “LET ZA BUDIMPEŠTU” AUTORKE ANDREE RAONIĆ

Promocija knjige LET ZA BUDIMPEŠTU mlade crnogorske autorke Andree Raonić, održana je sinoć u press sali kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” .

Književnik i izdavač Rodoljub Ćorić istakao je da iako je ovo autorkina prva knjiga, ona zaslužuje pažnju čitalačke javnosti i književne kritike.

,,Andrea u sebi gaji jednu ogromnu količinu energije i emocije, što je najbolje prikazano kroz ovu knjigu. Njoj je bila potrebna podrška da ta prva knjiga bude izdata. Izdavačka kuća Radio Televizije Mojkovac nastoji da podupre mlade ljude i olakša im taj trnovit put kada odaberu da budu pisci ili pjesnici. Ovo je druga promocija ove knjige, dok je prva bila prošle godine u Podgorici pred punom salom KIC-a Budo Tomović”, kazao je Ćorić.

On je dalje dodao da autorki čestita na uspjelom prvjencu i želi joj da se taj ,,let “ nastavi.

,,Uz želju da kratka forma preraste u romane koje će nositi snažan pečat, ne samo jedne mladosti već zrele književnice, a to je prirodni slijed događaja i nastavak tek osvijetljenog početka dugog puta”-zaključio je Ćorić.

O knjizi je govorila i autorka Andrea Raonić koja je naglasila da se 70 posto knjige odnosi na ono što je ona doživjela posljednjih godina.

,,Knjiga je čista emocija, odnosi se na ono što se dešava u životima svih nas. Svi smo barem jednom u životu patili, bili povrijeđeni, plakali. Nosi jednu jaku pouku, a to je da nikad ne treba da prestanemo da vjerujemo prvenstveno u sebe. Tek onda kada počnemo da vjerujemo u sebe i u to da nešto možemo da učinimo, tek onda možemo vjerovati i drugima”, istakla je Raonić.

Odlomke iz djela čitala je Anastasija Šćepanović. Prihod od prodaje knjiga autorka će donirati Tomu Sotiroviću.

Podsjetimo, Andrea Raonić rođena je 18. decembra 1992. godine u Podgorici. Bavi se književnošću, turizmom, humanitarnim radom. Govori ukupno šest svjetskih jezika. Završila je srednju trgovinsku školu, nakon čega je školovanje nastavila na Pravnom fakultetu (smjer-kriminalistika i bezbjednost).

Podijeli na: