Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

17.07.2021
284

PROMOCIJA KNJIGE IZGUBILA SAM SEBE, AUTORKE VESNE DEDIĆ

JU Centar za kulturu Tivat danas sa početkom u 21:30h u ljetnjoj bašti Porto  Montenegra u Tivtu, organizuje promociju romana “IZGUBILA SAM SEBE” , autorke Vesne  Dedić. Moderator večeri biće Ivan Golušin. Promociju će sa svojim ukusnim i prepoznatljivim vinima upotpuniti vinarija “Kutjevo”, kao i Marko Prenić na gitari.

 "Ovo je priča o Vojinu koji je griješio, mada, što bi rekao pjesnik, ni ja nisam bila cveće“, tako počinje svoju ispovjest glavna junakinja Iskra dok u svojoj trideset šestoj godini zbog korone leži na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Roman “Izgubila sam sebe” inspirisan je pjesmom Duška Trifunovića Grešio sam mnogo, u kojoj pjesnik kaže: Grešio sam mnogo, i sad mi je žao, i što nisam više, i što nisam luđe, jer, samo će gresi, kada budem pao, biti samo moji – sve je drugo tuđe.

 Iskra je odrasla po diplomatskim kolonijama, kao kćerka i unuka ugledne porodice sa Dorćola, dok je Vojin bio vanbračno dijete i rastao u udžerici na Lionu. Roman prati njihovu ljubavnu priču od trenutka kada su se sreli u tramvaju broj šest, opisuje požudu i radost početka njihove ljubavi i iskušenja kroz koja ona prolazi od vremena sankcija i građanskog rata do ljeta 2021. i pandemije korona virusa.

  Roman ”Izgubila sam sebe” je porodična saga sa lepezom likova u kojima će čitaoci prepoznati one koji su uticali na njihove živote, priča o dobroti i pokušaju da ne dozvoliš nikome, ni u ime ljubavi ili novca, da te ubjedi da nije pametno biti dobar čovjek i da je život močvara pa moraš u mulj. Ne moraš!

  I pored tragičnih trenutaka, ovo je priča koja će vas podstaći da kada je loše vrijeme odlučite da šetate po kiši, da sačuvate osmjeh djevojčice i pored loših okolnosti i izdaja, da ne gubite vrijeme u stalnim ljutnjama i prazninama, uplakane noću i zagledane u telefon na koji će možda stići njegova poruka.

„Doživjela sam da me prodaju baš oni koje sam kupovala ljubavlju, ali ja sam opet i svima davala sve najbolje od sebe! I kada me povrijede, ja uživam pri pomisli da će me pamtiti kao onu koja je najlepše umjela da voli. Volim što me takvu pamte i oni koji misle da su me nasamarili i potrošili“, kaže Iskrina baka, jedna od glavnih junakinja ove knjige. Baš u tim riječima je sadržana poruka romana koji ćete pročitati u jednom dahu, možda za noć, znatiželjni i vezani za sijaset živopisnih karaktera koji su u njemu opisani.

Ovo je i priča o Beogradu koji se ušuška negde ispod rebara, čak i kada ga zauvjek napustiš.

Ulaz slobodan .

 Informacije  - tel. 069 342 799
Broj mjesta ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

(Centar za kulturu Tivat)

Podijeli na: