Kultura

02.12.2019
200

PROMOCIJA KNJIGE “MUŠKO ŽENSKE PUZZLE”

Promocija knjige “Muško-ženske puzzle (Knjiga o njoj)” autora Momčila Zekovića Zeka održaće se u sali kina “Boka” u Kotoru danas, sa početkom u 19 sati.

“Ovo je moderno napisan roman, koji govori o ljubavi kroz istraživanje sopstvenosti, o onome, o čemu muškarci i žene obično ne pričaju ili to urade sa zakašnjenjem. Kuda vode očekivanja, dimenzije nepostojeće apstraktnosti, kuda vodi svako slovo koje provocira i tjera na udaljavanje, blud, razvrat. Od autora-muškarca sasvim neočekivano, onako, kako to nismo imali prilike da čitamo.

U pogovoru knjige književnici Pavle Goranović i Andrej Nikolaidis su između ostalog napisali:

„Momčilo Zeković Zeko pripada onim stvaraocima koji neprestano istražuju mogućnosti umjetničkog iskazivanja i tumačenja. Uvijek sklon (samo)ironiji, ali i oprobavanju u raznovrsnim formama, ovaj autor je iz knjige u knjigu drugačiji, inovativniji i spremniji za kreativne eksperimente.
Muško-ženske puzle su roman koji će se čitati u dahu, jer možemo da pratimo te složene mijene stvaralačkog Ja…”, rekao je književnik Pavle Goranović.

“ Iz knjige u knjigu Zekovićev stil je sve precizniji i uglačaniji – a pisac je, na koncu, stil, baš kao što je to i čovjek. Što će reći da Zeković svakom knjigom postaje sve bolji pisac”, kazao je književnik i publicist Andrej Nikolaidis.

Knjiga je objavljena za izdavačku kuću Svila produkcija (www.svila.me) koja poslijednjih godina prati rad Zekovića kao autora, uz sufinansiranje Ministarstva kulture za stvaralastvo iz 2018.godine.

Ovo je četvrta Zekovićeva knjiga, nakon kratkih priča “ Gravitacija istine”(1998), dva iznadanja romana “Zaliveni fikus”(2004), knjige poezije i CD-a “Dzep sa tajnama”(2017)” – saopšteno je iz Kulturnog centra “Nikola Đurković”. 

Podijeli na: