Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

25.07.2024
322

PROJEKAT NIKOLINE VUJEVIĆ NA KOTORART TEATRU – JEDINSTVENA PRIČA O STRAHU I EMOCIJAMA ISKRENO PODIJELJENA SA PUBLIKOM

Sinoć, u nestvarno lijepom ambijentu Samostanskog kompleksa Sv. Nikole na Prčanju, započeo je KotorArt teatar, sa projektom Nina? autorke Nikoline Vujević.

Pored same glumice, koja je ujedno i autorka projekta, producentkinja i kostimografkinja, saradnici na projektu bili su i Stevan Luki, zadužen za dizajn svijetla i Aleksa Čolaković za dizajn zvuka.

Mnogobrojna publika imala je priliku gledati priču koja je nastala iz psihoterapijskog procesa, priču o strahu i nesigurnosti, o samopouzdanju, emocijama i krhkim senzibilitetima. Glumica je preispitivala svaki svoj korak, kako na sceni tako i iz životu, tragajući za prostorom u kome će napokon moći da bude ono što zaista jeste.

Glumica se iskreno otvorila publici i dijelila sa njima svoja iskustva i probleme kroz muziku i ples. Na putu od hladne Moskve do vrelog Njujorka pokušavala je da shvati da li je slava zaista ono što je važno ili je ljubav i vjerovanje u svoje snove ipak suština življenja, ali i bavljenja glumačkim zanatom.

Publika KotorArta prihvatila je jako pozitivno ovakav vid pozorišta iako vrlo nov i neobičan za našu pozorišnu scenu. Večeras na repertoaru je predstava Neodustajanje, autorke Marije Medenice, takođe u Samostanskom kompleksu Sv. Nikole, sa počekom u 21 čas.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.

Međunarodni festival KotorArt

 

Podijeli na: