Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

12.08.2022
668

PREDSTAVA SA BRODVEJA U KOTORU I NA DURMITORU

Predstava sa Brodveja - Balkan Bordello, saga o jednoj balkanskoj porodici - crnogorsku premijeru imaće u Kotoru, na Pjaci od kina  večeras -12. avgusta, sa početkom u 22 sata, dok će se dan kasnije predstaviti u sklopu glavnog programa Wild Beauty Art festivala na Crnom jezeru, odnosno u Centru za kulturu Žabljaka, u slučaju loših vremenskih uslova, u 21.30.

Balkan Bordello je ostvarenje zajedničke saradnje produkcije njujorškog teatra La MaMa, Ateljea 212 iz Beograda, Ćendra multimedija (Qendra multimedia) iz Prištine i fondacije My Balkans iz Njujorka, a autor je istaknuti prištinski dramski pisac sa njujorškom adresom Jeton Neziraj.

“Uz crni humor, predstava se bavi samom potkom balkanskog temperamenta, prati morbidnost ljudske duše i osvjetljava glupost i naivnost jednog razdoblja izgrađenog na nasilju, netrpeljivosti i mržnji”. Režiju potpisuje Bljerta Neziraj a u glumačkoj podjeli su Svetozar Cvetković, Jelena Stupljanin, Džordž Drens (George Drance), Judžin d Pudžin (Eugene the Poogene), Valoa Mikens (Valois Mickens), Mati Barber-Bokelman (Mattie Barber-Bockelman), Ivan Mihailović i drugi. Muziku potpisuje Gabriele Marangoni, kostime Gabrijel Beri (Gabriel Berry), scenografiju Marija Kalabić, koreografiju Đerđ Prevazi (Gjergj Prevazi) i dizajn svetla i vizuala Niko de Roij (Nico de Rooij).

Predstava se igra na engleskom jeziku sa obezbjeđenim prevodom, a njenu realizaciju su pomogli Trust for mutual understanding, Rockefeller Brothers Fund, Fondacija za otvoreno društvo, Evropski fond za Balkan, i mnogi drugi.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresovane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta. Za koncert 11.08.2022. mjesta su popunjena. Prijave za naredne dane festivala. sa imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati na adresu protokol@kotorart.me

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Sektor za marketing i komunikacije

Međunarodni festival KotorArt

Podijeli na: