Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

17.12.2019
723

PREDSTAVA RAZGOVORI O LJUBAVI U KOTORU

Predstava "Razgovori o ljubavi", reditelja Jerneja Lorencija, sa međunarodnim timom glumaca biće izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” večeras u 20 sati.

U predstavi igraju glumci iz četiri zemlje: Slovenije, Crne Gore, Albanije i Italije.

Dio ansambla „Razgovora o ljubavi“ iz Slovenije su legenda slovenačkog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof, Maruša Majer i muzičarka Zvezdana Novaković. Iz Crne Gore, u ekipi su: Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban, a iz Albanije Krist Lleshi i Matia Llupa.

Glumačkoj podjeli pridružili su se Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi, glumci iz Italije, podsjećaju iz Zetskog doma.

Predstava se bavi ljubavlju, ali ne pitanjem-što je ljubav, već glađu za razgovorom o ljubavlju jer “ljubav je zapravo potraga za pričom”, pa su tako “Razgovori o ljubavi” komad koji daje priliku “da se neke priče kažu i da se čuju”.

“Ljubav u suštini traži riječi. Konstantno i uvijek. A opet, u ljubavnom jeziku, nesporazumi su najčešća pojava. Kada govorimo jezikom ljubavi čini nam se da se obraćamo drugom, a skoro uvijek govorimo isključivo sebi: iz sebe, o sebi, za sebe. Osoba preko puta nas samo služi kao odraz naših riječi: da se bolje čujemo i osjećamo, govoreći. Mi takoreći, rijetko govorimo jezikom ljubavi”, rekao je o predstavi reditelj Lorenci.

Predstava je rađena u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja i Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Ova koprodukcija realizuje se u okviru interregionalnog projekta ADNICH (IPA CBC Italija-Albanija-Montenegro), koji pripada pretpristupnim IPA programima i koncepta Art Geto, sprovodi se u periodu 2018-2020. godine i bavi se prvenstveno zaštitom i promocijom regiona južnog Jadrana.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura biće na blagajni Kulturnog centra danas od 10 do 12 i od 18 do 20.

Za đake, studente i penzionere karta je 2,50 eura.

Podijeli na: