Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

30.07.2020
772

OTVORENA IZLOŽBA ALEKSANDRA MILIČIĆA

„Reimagine“ – naziv je izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice koja je otvorena večeras u Galeriji solidarnosti .

Isped organizatora prisutne je pozdravila direktorica OJU „Muzeji“ Kotor Slađana Mijanović.

,,Drago mi je što imamo mogućnost da vrata otvorimo domaćim umjetnicima, onima koji ne prestaju da rade i čekaju svoju priliku. Na programu je grafički dizain, neizbježan, moderan i moćan likovni izraz, koji u savremenom trenutku dobija na sve većem značaju. Obaveza naše ustanove je da taj značaj prepoznamo, kao i ljude koji u likovnosti žive, mijenjajući sebe i svijet oko nas”, kazala je Mijanović.

Izložbu je otvorila grafička dizajnerka Radmila Beća Radulović.

,, Izloženi radovi predstavljaju samo dio onoga čime se autor bavi, nije to samo grafički dizain već se aktivno bavi i fotografijom. Likovnoj publici u Kotoru ovom prilikom  je predstavio  ciklus od 17 radova pod nazivom „Reimagine". Protekih pet mjeseci imao je potrebu da prenese čudna osjećanja, kojim preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja usljed aktuelne pandemije. Taj ciklus radova je podjelio u pet dijelova: prvi dio je Log down, drugi dio su Ljudi, treći Moj univerzum, četvrti Dvoje i peti Znam da me voliš. Ciklus Reimagine on vidi kao savremenu likovnu verziju Bokačovog Dekamerona – svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožet porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku našeg života“, dodala je Radulović.

Moderatorka programa bila je Mileva Mršić.

Podsjetimo, Aleksandar Miličić (rođen u Nikšiću) bavi se dizajnom i advertajzingom od 1999. godine. Magistar je primijenjene umjetnosti i međunarodnog marketinga. Za svoj rad nagrađivan je na domaćim i inostranim konkursima, a izložbe je imao u Podgorici, Beogradu, Berlinu, Londonu, Limi, Sao Paulu i Porto Alegreu.

 

 

Podijeli na: