Kultura

13.05.2022
148

ORGANIZOVAN PRVI EDUKATIVNO-REKREATIVNI IZLET PUTEVIMA PREDAKA

U organizaciji NVO ,,Medaur  Risan“ - Društva za njegovanje kulturne baštine Risna, a u saradnji sa JU  OŠ ,,Veljko Drobnjaković“, danas je organizovan prvi edukativno - rekreativni izlet pod nazivom ,,Putevima predaka“. Izletu su se pridružili, pored osnovaca iz više odjeljenja i njihovih nastavnika, i zainteresovani sugrađani i članovi Udruženja.

Izlet je počeo u 10:30 časova u risanskom parku kod spomenika palim borcima, a obišli su se sljedeći lokaliteti i spomenici kulture: zgrada nekadašnje ikonospisne škole Dimitrijević – Rafailović, crkva Sv. Petra i Pavla, zid Bjeladinovića, palata Ivelić, Narodni dom (kuća Čučak), ulica Gabela (dućani i butige), pekara Bigović, kazerma, kuća Ćelovića, bolnica ,,Vaso Ćuković“, stara škola,  crkva Sv. Luke i turski most. Izlet će se završiti u naselju Mala. 

Cilj je bio mladima ukazati na značaj kulturne baštine svog grada, a starijim sugrađanima pružiti priliku da se prisjete prošlih vremena. 
Ovo je bila prva u nizu brojnih aktivnosti planiranih za naredni period, a koje imaju za cilj njegovanje kulturnog nasljeđa Risna, edukaciju i promociju pravih vrijednosti.  

Saopštenje - NVO ,,Medaur –  Risan“ – Društvo za njegovanje kulturne baštine Risna  

Podijeli na: