Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

08.08.2022
336

OPERSKA DIVA ERIKA MIKLOŠA I KOTORART SUMMERTIME

Svjetski poznata operska pjevačica, Erika Mikloša nastupila je sinoć na Pjaci od kina,  izvodeći svoje omiljene pjesme na svoj, prepoznatljiv način. Od orkestriranih tanga Astora Pjacole, preko popularne arije Karmen, Žorža Bizea, i drugih numera iz najpoznatijih opereta i opera, do šansone Edit Pjaf, brojna publika je  imala priliku da uživa u raznovrsnosti muzičkih stilova i žanrova. Nastupila je sa Kvartetom Eskualo koji čine četiri izvandredna muzičara: kontrabasista Đerđ Pota, harmonikaš Žolt Deli, violinista Erne Kalaj i gitarista Rezső Kutik. Ansambl je osnovan prije dvadeset godina kako bi prezentovao i čuvao od zaborava umjetnost Astora Pjacole, svirajući širom svijeta popularne komade iz muzičke literature u sopstvenoj orkestraciji. Ansambl upotpunjuje pijanista Mikloš Harazdy, predavač na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti, inače stalni korepetitor i muzički trener Erike Mikloše.

U okviru  KotorArt u gostima, isti umjetnici će nastupiti večeras 8. avgusta u Luštici Bay sa početkom u 21 sat.

Partneri koncerata  su Luštica Bay i Ambasada Mađarske.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike počev od 11. avgusta, planirano je prisustvo zainteresovane publike isključivo uz prethodnu prijavu.

Prijave za prvi kontigent raspoloživih mjesta su moguće od utorka, 2. avgusta, na e-mail adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom gosta.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Sektor za marketing i komunikacije

Međunarodni festival KotorArt

Podijeli na: