Kultura

18.09.2021
149

OKRUGLI STO FUTUR DRUGI

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizovalo je juče okrugli sto ,,Futur drugi’’ s temom uloge stručnog bibliotekarskog društva.

Na okruglom stolu se kroz tri tematska bloka razgovaralo o radu regionalnih i nacionalnih biblioterkarskih društava, u Hrvatskoj i inostranstvu, te njihovom prilagođavanju u vrijeme pandemije. Bibliotekari iz Hrvatske, Evrope i svijeta iznijeli su primjere rada bibliotekarskih društava u virtualnom svijetu, iskustvu regionalnih bibliotekarskih društava u korištenju sredstava iz različitih fondova, te uključenosti mladih bibliotekara u strukovnim društvima, kao i mogućnostima koje im bibliotekarska društva pružaju.

U prviom tematskom bloku učestvovali su Bogdan Trifunović, predsjednik Bibliotekarskog drustva Srbije, Jasmina Bajo, predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore i Ana Zdravje, predsjednica Društva bibliotekarjev Ljubljana. Oni su predstavili svoja bibliotekarska društva i razgovarali o njihovim iskustvima u virtuelnom svijetu. Panel je moderirala Alka Stropnik, predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva. Paneliste i učesnike je pozdravila i poželjela uspješan rad Barbara Lison, predsednica IFLE ( Međunarodne federacije bibliotečkih udruženja), navodi se u saopštenju koje potpisuje Jasmina Bajo, predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore.

 

Podijeli na: