Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

17.03.2024
595

ODRŽAN PROGRAM SJEĆANJE NA DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA

 

Povodom obilježavanja tri godine od smrti crnogorskog bubnjara sinoć je u multimedijalnoj sali kotorskog Kulturnog centra održan program pod nazivom "Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“.

Tom prilikom prikazan je dokumentarni film  “Produkcije Most” o Dragoljubu u kojem govore: Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski, Kokan Dimuševski (Leb i Sol), Žika Jelić (Ju grupa), Rambo Amadeus, Bilja Krstić (Bistrik), Petar Peca Popović (rok novinar), Ivan Ivachkovitch (rok novinar i kum Dragoljuba Đuričića), Boban Jovanović (novinar i producent) i dr Aleksandar Ljuboja (lekarski prateći tim Dragoljuba Đuričića).

Prisutne je nakon projekcije pozdravio autor filma, Boban Jovanović.

,,U 28 minuta filma smo pokušali da dočaramo Dragoljuba i njegovu energiju.  Moji prijatelji  su govorili u ovom dokumentarnom filmu kojeg nazivamo i radijski, jer je za izradu upotrebljen material iz radijskih emisija. Ima još puno materijala pa će vjerovatno izaći i duža verzija. Mislim da smo u ovom kratkom prikazu uspjeli da sažmemo tu Dragoljubovu crtu, a rečenica Pece Popovića na kraju filma “Kada sretneš Dragoljuba ti postaješ bolji čovjek”, ima veliku suštinu”, kazao je Jovanović.

Kolega iz grupe “Leb i sol” preminulog Đuričića, Kokan Dimuševski, tom prilikom je istakao da on o Dragoljubu voli da pričam u sadašnjem vremenu.

,,On je samo promijenio energetski oblik, ne postoji fizički. On je napustio ovaj svijet i promijenio oblik, ali energija, duša i sve ostalo tu je. Bio je kao struja, elektricitet, koji hoće sve da čuje, sve da dodirne, on sve najbolje zna. Zato smo ga voljeli, on je bio takav. Bio je jednom riječju ubav čovjek, ne znači samo fizički lijep nego sve ono što nosi u sebi. Bio je čovjek, užasno lak za druženje, jednostavan, bio je peti član moje porodice i na njega sam gledao kao na starijeg brata“, istakao je Dimoševski.

Na kraju programa Kokan Dimuševski je održao koncert pod nazivom "Sjećanje na velikog čovjeka“u okviru kojeg je izveo specijalnu kompoziciju "Remembrance of a Great Man" posvećenu Dragoljubu Đuričiću.

Ovaj kulturni događaj organizovali su JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i Produkcija Most.

 

Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: