Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

24.12.2022
413

ODRŽAN NOVOGODIŠNJI KONCERT GRADSKE MUZIKE KOTOR

U okviru manifestacije “Od Božića do Božića”, Gradska muzika Kotor održala je sinoć  Novogodišnji koncert u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”. Gosti koncerta bili su klapa "Incanto" i Petar Bukilica.

Manifestaciju “Od Božića do Božića” otvorio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

,,Zadovoljstvo je da imamo priliku da koncertom Gradske muzike počinje program Od Božića do Božića,  a to zadovoljstvo je još veće - što možemo reći da je ovo prva postkovid manifestacija. Oslobođeni od stega i onoga što nas je pratilo u prethodnim godinama možemo uživati ne samo u ovom koncertu, već i u ostalim manifestacijama kojih je puno u ovim pretprazničnim danima. A ovi dani su i namijenjeni za to da se radujemo i sa dobrom vjerom i nadom u mnogo bolje dane, dočekamo Novu godinu. O Gradskoj muzici smo puno govorili u njihovoj godini jubileja, pa ću samo ponoviti da svakim njihovim taktom u suštini čujemo takt i ovog grada. Zbog toga je posebna simbolika što ovi najljepši dani godine počinju upravo koncertom Gradske muzike. Uz želju da naredne dane provedete u dobrom raspoloženju, da naredna godina donose lični, porodični i poslovni uspjeh i prije svega dobro zdravlje, koristim priliku da zaželim sretne Božićne praznike i Novu godinu”- poručio je Jokić.

U ime Turističke organizacije Kotor obratila se Emilija Radulović.

,, Gradska muzika je institucija i simbol ovog grada. Gotovo svaka lokalna manifestacija je nezamisliva bez njih. Bitno je napomenuti da ove godine proslavljaju 180 godina postojanja i da se kroz ovaj orkestar izmijenilo mnogo ljudi, a ono što je zajedničko za sve njih jeste da su zaljubljenici u muziku i svoj grad i da imaju veliki entuzijazam. Manifestacija Od Božića do Božića tradicionalno počinje koncertom Gradske muzike i ta saradnja traje već deset godina”- podsjetila je Radulović.

Vladimir Begović se ispred Gradske muzike Kotor na kraju programa zahvalio organizatorima.

,, Moram da se zahvalim onima koji su nam omogućili da uživamo u ovom koncertu. Najprije se zahvaljujem svim članovima Gradske muzike, dirigentu Dariju Krivokapiću i prijateljima iz susjednih gradskih muzika i članovima Crnogorskog simfonijskog orkestra koji su nam pomogli da ovaj program realizujemo. Takođe, moram da se zahvalim onima koji su nam ne samo u ovoj jubilarnoj godini,  već sve vrijeme od kad radimo i borimo se da održimo orkestar, pomagali i pomažu. To su: Opština Kotor, Turistička organizacija, Pomorski muzej,  ŠOSMO Vida Matjan, Srpsko pjevačko društvo Jedinstvo, Bokeljska mornarica sa kojima smo ove godine u oktobru na dostojanstven način prezentovali i Kotor, Boku i Crnu Goru nastupom u Trstu na Barcolani i jednim fantastičnim nastupom u Trogiru. Hvala i NVU  Karampana,  koja je uvijek sa nama kao pravi prijatelj i svima onima koji su nam pomagali i koji su uvijek uz nas kada realizujemo naše projekte.

Gradska muzika Kotor je ove godine proslavila 180 godina od svog osnivanja i ovo je završna manifestacija kojom zaključujemo ovogodišnju proslavu. Kroz Gradsku muziku prošlo je puno ljudi, muzičara i zaljubljenika u muziku i druženje i siguran sam - kada bi danas svi oni vidjeli koliko smo postigli i koliko mladih svira u orkestru, bili bi ponosni”- kazao je Begović.

On je u ime članova Gradske muzike čestitao predstojeće praznike.

Organizatori koncerta su Gradska muzika Kotor, Turistička organizacija Kotor i NVU “Karampana”, a pokrovitelj Opština Kotor.

Koncertu su između ostalih prisustvovali; predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, potpredsjednici Opštine Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac, direktor Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor Andro Radulović, počasni član Gradske muzike Kotor Nikola Konjević i predstavnici graskih orkestara Herceg Novog, Tivta, Budve i Đenovića.

Program je vodila Đorđa Čolo.

 

Tekst i foto: Tamara Vuković

 

Podijeli na: