Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

03.02.2024
1827

ODRŽAN KONCERT DUVAČKIH ORKESTARA SUSRET PRIJATELJA

Gradska muzika Kotor organizovala je danas koncert duvačkih orkestara pod nazivom “Susret prijatelja”, na terasi kafane “Dojmi”.

Smotru orkestara otvorio direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić.

,,Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Vladimiru Begoviću, na čiju je inicijativu je i pokrenuta ova manifestacija. Nadam se da ćemo se ubuduće susretati, da će ovo postati tradicionalna manifestacija, i da će se svake godine povećavati broj gradskih muzika. Turistička organizacija Kotor i Opština Kotor će uvijek biti tu za pomoć i podršku, ovoj i svim sličnim manifestacijama”, poručio je Ristić. 

Najprije je nastupilo Kulturno-umjetničko društvo “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice, a zatim Gradska muzika Kotor i Šibenska narodna glazba.

Prisutne je pozdravio dirigent Kulturno-umjetničkog društva “Lovro Ježek”, Robert Homen.

,,Kao Kotoraninu i Zagorcu, veoma mi je darago da je došlo do saradnje naša dva divna grada i dva svetišta, nadam se da ovo nije posljednji put da se okupljamo, iako jeste prvi. Hvala Kotoranima na prijemu i nadam se da se vidimo i ubuduće”, kazao je Homen.

Na kraju programa prisutne je pozdravio predsjednik Upravnog odbora Nevladine organizacije Gradska muzika Kotor Vladimir Begović, koji je uručio plakete predsjednicima gostujućih orkestara.

,,Nadam se da ćemo realizovati naš plan da se okupljamo tri puta godišnje i zajedno organizujemo ovakve manifestacije. Veliku zahvalnost dugujemo dirigentima Robertu Homenu (Kulturno-umjetničko društvo “Lovro Ježek”), Damiru Marušiću (Šibenska narodna glazba) i Dariju  Krivokapiću (Gradska muzika Kotor)”, dodao je Begović

Pod dirigentskom palicom Darija Krivokapića, na kraju programa, sva tri orkestra zajedno su izveli dvije numere.

Podsjetimo, pokrovitelj koncerta je Opština Kotor, a sponzor Turistička organizacija Kotor.

 

Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: