Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

23.12.2023
1652

NOVOGODIŠNJIM KONCERTOM GRADSKE MUZIKE KOTOR OTVORENA MANIFESTACIJA OD BOŽIĆA DO BOŽIĆA

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.  

Koncertom Gradske muzike Kotor (GMK), koji je održan na rivi ispred kafane “Dojmi”, danas je počela manifestacija “Od Božića do Božića” u okviru “Kotorskih zimskih fešti”.

U ime NU "Karampana" obratila se Tina Bjelobrković zahvalivši Opštini Kotor i Turističkoj organizaciji (TO) Kotor na podršci koja traje već deset godina od kada se manifestacija organizuje.

“Od skromnih početaka do današnjeg videa koji je izašao, svjedočimo činjenici da u Kotor ove godine planiraju svi, dolaze svi i već su sa nama tu svakog dana. Želim vam srećne novogodišnje praznike, blagdane, da nam dolazite i vraćate se na svaki naredni događaj”, poručila je Bjelobrković.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, zahvalivši NU "Karampana" na entuzijazmu kojim, kako je kazao, manifestaciju “Od Božića do Božića” uspijeva da “drži već deset godina na nivou na kojem je”.

“Uspjevaju da naš grad svake godine od Božića do Božića izgleda ovako kako izgleda. Zadovoljstvo mi je da, kao svake godine, ova manifestacija počinje koncertom Gradske muzike. Jednako lijepo im stoji ovaj ambijent, kao i ambijent Centra za kulturu”, rekao je Jokić.

Podsjetio je da se ove godine manifestacija “Od Božića do Božića” održava u okviru “Kotor Winter Festa”, novog koncepta zime u našem gradu.

“Moram da izrazim ogromno zadovoljstvo što je naš grad sada već svakodnevno pun djece, života, događaja. Vjerujem da će to iz godine u godinu biti bolje i bolje”, kazao je predsjednik Jokić, proglasivši manifestaciju otvorenom.     

Pozdravljajući prisutne u ime najstarijeg orkestra na Balkanu - Gradske muzike Kotor, koja je ove godine obilježila 181. rođendan, predsjednik UO, Vladimir Begović, iskazao je radost što je Gradska muzika institucija koja okuplja Kotorane, njihove prijatelje i goste.  

“To nas raduje, kao i činjenica da baštinimo tradiciju duvačkog orkestra, ovu tradiciju slavlja, obilježavanja manifestacije Od Božića do Božića, u kojem proslavljamo Božiće i Novu godinu.
Nadam se da će nam sljedeća godina donijeti mnogo više sreće, radosti i uspjeha, što svima vama želimo”, naveo je Begović.

Izrazivši radost zbog činjenice da veliki broj djece uživa u muzici duvačkog orkestra, na čijem zvuku uči, naznačio je da su ovakvi orkestri, nažalost, rijetkost u našem društvu.

Begović je posebnu zahvalnost iskazao Opštini Kotor koja već dugi niz godina “permanetno” podržava rad Gradske muzike i na ulaganjima, zatim TO Kotor i NU Karampana koja im pomaže u svakom projektu, te na podršci klapi “Inkanto” koja je nastupila na današnjem koncertu.

Podijeli na: