Kultura

01.10.2021
79

NASTAVAK EDUKATIVNO-KREATIVNIH RADIONICA KINESKI KROZ IGRU

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica “Kineski kroz igru” u ovoj školskoj godini počeće  u četvrtak 7. oktobra tematskom radionicom koja je posvećena  Festivalu sredine jeseni. Radionica će se održati u pres sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković’’ od 17 do 18 sati i 30 minuta.

Ovaj praznik žetve, punog mjeseca i porodičnog okupljanja (kineski: 中秋节 pinyin: Zhōngqiūjié), nakon Kineske Nove godine, je drugi najveći tradicionalni kineski festival, koji je ove godine u Kini obilježen 21. septembra, odnosno 15. dana osmog  mjeseca lunarnog kalendara.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane osnovce koji  će imati priliku da od različitih materijala izrađuju tradicionalne lanterne i ostale predmete kao i likove koji simbolizuju ovaj kineski praznik i uz pomoć prezentacija, pjesama i video materijala nauče nešto više o načinu njegovog proslavljanja u Kini. 

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica “Kineski kroz igru” tokom kojeg će osnovci nastaviti sa upoznavanjem kineskog jezika i kulture simbolično započinje za vrijeme kineske ,,zlatne sedmice’’ tokom koje se obilježava Nacionalni dan Kine. Radionice organizuju Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor. Predavačica na radionicama je sinološkinja, dr Jelena Stjepčević.

Radionice su besplatne, otvorene za nove polaznike  i održavaće se ponedjeljkom u terminu od 15 i 30 do 17 sati u pres sali Kulturnog centra. 

Podijeli na: