Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

06.12.2021
537

NAKON NOVOG, MJUZIKL SAN O BOKI U PLANU I ZA KOTOR

Mjuzikl “San o Boki”, koji je oduševio hercegnovsku publiku biće ponovo   na sceni u Dvorani “Park” 14. decembra u 20 sati, a najavljena je i mogućnost igranja u Kotoru. 

Kako nam je saopšteno iz tima koji je realizovao mjuzikl, ovo ostvarenje je u produkciji NVO “Bruna”, producent je Mirela Ščasni, a prema tekstu Peđe Ristića vedri i optimistični koloplet priče o Novom i Boki nekada i danas, režirao je Petar Pejaković.    

“Kao nekada na javi, kroz  ovu pozorišnu čaroliju  vode vas naši oriđinali – Lelo i Majo  - sjajne uloge DEJANA ĐONOVIĆA i GORANA SLAVIĆA.

Tu je raspjevani direktor hotela “Boka”, hotela  koga više nema, kao što nema mnogih hotela u Boki -  glumi, pjeva i igra  MILOŠ PEJOVIĆ

U ulozi Iva Andrića i Miloša Crnjanskog – ZORAN TROJANOVIĆ i DANILO BABOVIĆ.

U ovom pozorišnom snu Vojo Stanić i Zuko Džumhur su maštoviti dječaci  već tada odlučni da “ne prodaju svoje snove” LUKA DUBANEK i LUKA GARDAŠEVIĆ.

Znameniti novski gradonačelnik Mirko Komnenović – uloga povjerena   Miroslavu Bobu Milanoviću.

U posjetu Novom stiže i kralj Aleksandar – druga, odlična uloga Danila Babovića.

Iz sjenke, sve konce priče drži u rukama i u svakom trenutku sve zna, vispreni kelner Vaso - igra ga nepogrešivo ANDRIJA RAŠOVIĆ.

Legendarnog, maštovitog Starog kapetana Štumbergera oživljava upečatljivo ANDREJ BOŽANOVIĆ.

U malom orkestru su:  ĐURO POZNANOVIĆ, BOBO JANJIĆ , RADOVAN ČEPRNIĆ.

Operske arije, evergreen numere i originalne songove  pjevaju : MILICA MILANOVIĆ, MAJA LUKŠIĆ, ZAGORKA KOMLJANOVIĆ, SARA JANJIĆ

Koreografske tačke pripremila je ANTONIJA NOVOSELAC, a ansambl od 25 članova savladao je uspješno i Kraljičino i Bokeško kolo, vječni tango  plešu  LUKAS  BOK I BIANKA VRCAN.

Sve pomno prati  i pazi mlada Bokeljka – LARA KOVAČEVIĆ.

Cijeli je san obojen ljubavlju i nadom “da bolje vrijeme će doći”

Ako vam treba trenutak odmora, lijepog sjećanja, radosti, zakoračite i vi u pozorišnu čaroliju u  “San o Boki” jer on jeste i vaš.

Hvala i vjerujemo da se vidimo 14. decembra u Dvorani “Park”, poručeno je iz tima koji je realizovao mjuzikl "San o Boki".

(Foto - screenshot)

 

Podijeli na: