Kultura

06.08.2020
138

NAJAVA PROGRAMA ZA KOTORART DON BRANKOVE DANE MUZIKE

KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog vikenda nastavljaju sa novim programima, uz najstrože poštovanje svih mjera za zaštitu građana.

 U petak, 7. avgusta u Crkvi sv. Duha sa početkom u 21.30h nastupa  Duo Classico koji čine violinistkinja Dina Desančić i akordeonista Safet Drljan. Ovo dvoje umjetnika 2013. godine su osnovali Duo Classico sa kojim uspješno koncertiraju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni.

 Vikend je tradicionalno rezervisan za džez zvuke, a ove sedmice nastupa Enes Tahirović trio. Okupljeni oko mladog džez pijaniste Enesa Tahirovića, dio ovog sastava su i gitarista Šule Jovović i bubnjar Martin Đorđević, i nastupiće u nedjelju, 9. avgusta, na Pjaci od Kina, sa početkom u 22h.

 U ponedjeljak, 10. avgusta, na Pjaci od Kina sa početkom u 20h, održaće se prethodno najavljena konferencija sa nazivom  Festivali u doba krize na kojoj će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i gđa Dora Ruždjak Podloski, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara. Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović. Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima.

 Detalji programa i ostale važne informacije mogu se naći na web stranici Festivala www.kotorart.me kao i na profilima KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na YouTube stranici KotorArta, kao i na kotorskoj Pjaci od Kina.

 PR služba Međunarodnog festivala KotorArt

pr@kotorart.me

NAPOMENA:

 Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma Wild Beauty Award i proglašena za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2019. godine održao se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca-Cole, Porto Montenegra i mnogih drugih. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili posjetite www.kotorart.me

 Sara Lakičević

 Trumpet player @ Montenegrin Symphony Orchestra

 PR @ International Festival KotorArt

 Trumpet Teacher @ Vasa Pavić and Vida Matjan Music Schools

 E-mail: lakicevicsara@gmail.com | pr@kotorart.me

 Mob: +382 69 696 679

Podijeli na: