Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

18.08.2023
1011

MULTIMEDIJALNO VEČE ZNAKOVI VEČERAS NA LUŠTICI BAY, KRAJEM SEPTEMBRA U KOTORU (AUDIO)

Multimedijalno veče „Znakovi“ biće održano na Luštici bay, večeras (petak, 18. avgust) sa početkom u 20 sati i 30 minuta.
Inspirisani djelom Iva Andrića „Znakovi pored puta“ i Kotorom, akademska umjetnica Dubravka Milivojević- Ivanović i pisac Nikola Lompar kreirali su projekat koji uključuje više različitih vidova umjetnosti.
Autor tekstova Lompar, zajedno sa Milivojević-Ivanović potpisuje režiju, montažu i fotografiju. Narator tekstova je glumac Miloš Pejović, dok u muzičkom dijelu programa nastupaju Anton Melnikov, Silvija Spasic, Dragan Pavlović i Isidora Nikolić.
Dizajn svjetla potpisuje Radovan Vujović, a tehničku podršku pružili su Ivan Počanić, Biljana Milivojević i Danka Lompar.
Nakon premijere na Luštici bay, multimedijalna predstava biće izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u subotu, 30. septembra sa početkom u 20 sati.
Ulaz je slobodan.

Kako za Radio Kotor ističe Milivojević-Ivanović, biće predstavljen i film sa nesvakidašnjim kadrovima Kotora iz različitih perspektiva.

“To će biti detalji nama veoma značajni. Prožimaće se sa Nikolinim tekstovima i muzikom koju smo posebno odabrali za to veče. Publika će imati priliku da uživo sluša
više različitih numera klasične, džez i filmske muzike” – objašnjava Milivojević – Ivanović.

Projekat je, kaže, veoma zahtjevan, ali je sam proces rada bio veoma zanimljiv i uzbudljiv.

“Multimedijalni projekat Znakovi uključuje prožimanje i prelivanje čula. Koliko god da je bio zahtjevan, sam proces je bio neponovljiv” – kaže Milivojević – Ivanović.

Lompar navodi da multimedijalnim performansom žele predstaviti skrivene kutke Kotora koji mnogi prolaznici ne vide.

“Mislim da je veoma značajno obratiti pažnju na njih i istaći ih. Važno je da umjetnici na pravi način iskoriste dar koji im je dat. To je pozajmica od Boga koju moramo da iskoristimo na dobrobit svih, da istaknemo ono najbolje u čovjeku i drugim stvarima, te da pokažemo najljepše obrise grada u kojem živimo” – ističe Lompar.

Opširnije sa Milivojević-Ivanović i Lomparom u današnjoj emisiji “Ljetnje priče” od 17 i 15 na gradskim talasima.

Emisiju možete poslušati na linku Ljetnje priče.



Tekst: Irena Mačić
Foto: Radio Kotor

Podijeli na: