Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

11.07.2021
308

KOTORSKI FESTIVAL: RADIONICA O EKOLOGIJI NA BEDEMU IZNAD SJEVERNIH VRATA

U okviru programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu u periodu od 3. do 12. jula se na bedemima iznad sjevernih gradskih vrata održava radionica “Kolaž o ekologiji” koju realizuje NVO ''Naša akcija'', kroz projekat ''Mladi za čist Jadran'', kao i kroz projekte ''Bemed'' i fondaciju ''Princ Albert od Monaka''.

U nastavku saopštenje koje nam je proslijeđeno iz Kotorskog Festivala pozorišta za djecu.

Zastanite i pokušajte sebi dati odgovor na sljedeće pitanje: Da li i koliko razmišljate o ekologiji?

Istina je da naša zemlja jeste naš privremeni zamak i nadamo se da se dovoljno dobro trudite da ga učinite što sigurnijim i da ste dovoljno posvećeni to misiji neodustajanja. Ekologija ne predstavlja samo ljubav prema prirodi, već ona počinje sa znanjem i trebalo bi da se razvije u stil života i konstantnu brigu i ljubav prema našem okruženju. Na nama je prvo da osvijestimo šta imamo, a zatim da pronađemo način kako o tome i da brinemo. Ta briga podrazumjeva dugoročno ulaganje sebe i ovdje moramo zastati i obradovati vas da će vam priroda to sve i vratiti jednoga dana. Naše zdrave navike koje se trudimo usvajati i razvijati, kao i pozitivan odnos prema resursima koji su nam dati na upravljanje i korišćenje bi nam trebali biti stalno u fokusu, pa čak i od najranijeg djetinjstva kako bi svjedočili zdravinama.

Ukoliko volite da učite o prirodi, da se družite i da stvarate bolji svijet za nas, a i našu djecu, onda će vam biti od koristi vijest da se ovih dana na bedemu iznad Sjevernih gradskih vrata održava edukativno-teorijska radionica ''Kolaž o ekologiji''.

Na veliko zadovoljstvo našeg tima, ističemo da smo uspostavili saradnju sa OJU ''Muzeji'' Kotor, kao i da smo po prvi put korisnici ovog novovalorizovanog prostora. Raduje nas što će Stari grad Kotor dobiti novu lokaciju, koja svakako da će biti od velikog kulturnog značaja.

Radionica nosi naziv ''Kolaž o ekologiji'' i sprovodi je NVO ''Naša akcija'', kroz projekat ''Mladi za čist Jadran'', kao i kroz projekte ''Bemed'' i fondaciju ''Princ Albert od Monaka''.

Pozivamo vas da proširite svoja znanja o ekologiji, doprinesete prirodi i učestvujete u timskom radu koji ima za cilj da vas podstakne na akcije koje će svima biti od koristi. Što je najvažnije, priroda vam nikada neće ostati dužna. Naravno da se za to vrijedi boriti.

Dobro nam došli i čekamo vas!

 

Podijeli na: