Kultura

05.10.2020
364

KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU OBILJEŽAVA DJEČIJU NEDJELJU

Kotorski festival pozorišta za djecu je pripremio program obilježavanja Dječije nedjelje uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

U srijedu, 7. oktobra u 17.30 sati u dvorištu Kulturnog centra održaće se izložba radova polaznika edukativno-kreativnih radionica „Kineski kroz igru,“ koje je vodila Jelena Stjepčević. Radionice i izložba su organizovane u saradnji sa JU Kulturni centar „Nikola Đurković“/Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženjem za promociju sinologije Kotor.

U četvrtak, 8. oktobra od 11 sati, kroz interaktivne aktivnosti, biće promovisano izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, „Đir po Kotoru“ na italijanskom jeziku. Profesorica italijanskog jezika Katica Brkanović vodiće djecu i poput turističkog vodiča na italijanskom jeziku, predstavljati najznačajnije građevine u kotorskom Starom gradu i praviti paralelu sa njihovim prikazom u knjizi.

Istog dana, u 17 sati  u Pomorskom muzeju u Kotoru održaće se promocija knjige Jelene Lele Milošević „Ivo Vizin – kapetan od snova“ u saradnji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ Kotor i Pomorskim muzejom Kotor. Na promociji će govoriti Ilija Mlinarević, kustos u Pomorskom muzeju, Aleksandra Tomović, urednica programa za mlade u Kulturnom centru i Nataša Ristelić, menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Nakon promocije uslijediće obilazak muzeja.

Podijeli na: