Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

14.08.2023
587

KOTORART – STVARANJE NASLJEĐA KAO JEDNA OD VAŽNIH MISIJA FESTIVALA

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuje koncert pod nazivom “Creating Heritage”. Koncert će se održati večeras (ponedjeljak, 14. avgust), u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21 čas. Ulaz na događaj je slobodan.

Na čelu sa dirigentom Premilom Petrovićem, na koncertu učestvuju Crnogorski orkestar mladih, sopranistkinje Olivera Tičević, Natalija Radić i Milica Milovanović, narator Dejan Đonović i violončelista Dmitrij Prokofjev.

Publika će imati priliku čuti, i prisustvovati njihovom trajnom zabilježavanju, četiri djela domaćih savremenih autora koja predstavljaju porudžbine festivala i koja su svoja premijerna izvođenja imala na svečanim otvaranjima tokom nekoliko godina. U pitanju su kompozicije “Pogledi”, za tri soprana, gudački orkestar i elektroniku Nine Perović (1985), “Pasija po Steli”, za sopran, naratora i orkestar Ramba Amadeusa (1963), “Iskra besamrtna”, za naratora i gudački orkestar Ivana Marovića (1981) i “Ja sam mrtav sada, vi ste bili prije”, za violončelo i gudački orkestar Aleksandra Perunovića (1978).

“Ovaj program predstavlja zaokruživanje cjeline naše misije o stvaranju, čuvanju i njegovanju kulturne baštine Kotora, Boke i Crne Gore za neke novonastale kompozicije savremenih crnogorskih autora koje su bile porudžbine KotorArta. Svoja premijerna izvođenja doživjela su upravo na festivalu a sada, ostaće i trajno zabilježena” - istakli su iz PR službe festivala.

Detaljne biografije svih učesnika možete pronaći ovdje.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Saopštenje - Međunarodni festival KotorArt

Podijeli na: