Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

14.08.2020
684

KOTORART TRIO I MP TRIO ZA VIKEND U KOTORU

KotorArt Trio nastupa u Crkvi sv. Duha

Pjaca od džeza u nedjelju – nastupa MP Trio

Na KotorArt Don Brankovim danima muzike u subotu 15. avgusta, sa početkom u 21 čas i 30 minuta, nastupa KotorArt Trio. Cjelovečernji nastup zakazan je za Crkvu sv. Duha a na repertoaru će se naći kamerna djela pisana za trio ili duo kompozitora Betovena, Boce, Šnitkea i Bramsa.

 Trio čine direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista, prof. Ratimir Martinović, vođa violončela Crnogorskog Simfonijskog Orkestra, violončelista Dmitrii Prokofiev kao i prvi klarinetista istog orkestra, Petar Garić. Ovo je prvi put da klarinetista i profesor na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, Petar Garić nastupa u okviru KotorArt trija. Sve detaljne informacije o programu, kao i biografije umjetnika mogu se naći na sajtu Festivala, www.kotorart.me.

 Nedjelja je, po ustaljenom rasporedu, rezervisana za džez zvuke, ove godine na Pjaci od Kina, sa početkom u 22 časa. Ove nedjelje nastupa MP Trio. Crnogorski džez sastav, okupljen oko istaknutog gitariste Miladina Peruničića, čine još i Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubnjevi). Trio je sa uspjehom nastupao i prethodnih godina u okviru Pjace od džeza.    

 KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspjevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

 Za oba koncerta ulaz je slobodan a biće obezbjeđen uživo prenos preko društvene mreže Facebook, kao i YouTube kanala Festivala dok će za koncert KotorArt Tria, koji će se održati u Crkvi sv. Duha biti obezbjeđen i uživo prenos na Pjaci od Kina u restoranu Ombra.

 Međunarodni festival KotorArt, proglašen manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore od strane Vlade Crne Gore, već gotovo dvije decenije značajno obogaćuje našu kulturnu i turističku ponudu, a organizuje se uz veliku mrežu lokalnih, nacionalnih i međunarodnih partnera iz sfere kulture i turizma. Kvalitet i značaj festivala potvrđuje i pokroviteljstvo UNESCO-a, nagrade Wild Beauty Award za najbolju manifestaciju, EFFE titula koju dodijeljuje Evropska festivalska asocijacija., podrška Evropske unije za projekat #synergy KotorArt Don Brankovih dana muzike, kao i dugogodišnja saradnja sa značajnim kompanijama i organizacijama. XIX KotorArt Don Brankovi dani muzike se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Kotor, uz podršku Luštice Bay, kompanije Tonino Lamborgini, ambasada Njemačke i Hrvatske, i mnogih drugih.

(Kontakt za medije: Sara Lakičević, Služba za marketing i komunikacije)

Podijeli na: