Kultura

24.07.2020
139

KOTORART DON BRANKOVI DANI MUZIKE U NOVIM OKOLNOSTIMA PLANIRAJU REALIZACIJU PROGRAMA

"Poštujući nove preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, KotorArt Don Brankovi dani muzike će događaje planirane u bliskoj budućnosti organizovati bez publike ali sa direktnim prenosom i uživo praćenjem putem društvene mreže Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala.

Kao organizacija, strogo se pridržavamo svih mjera i preporuka, čuvajući zdravlje publike, umjetnika i našeg tima. Veliki je izazov organizovati festival u ovakvim vremenima ali i veliki podstrek za umjetnike, publiku i nas u timu da istrajemo na putu ka novim oblicima komunikacije umjetnošću, dajući kroz nju mogućnost da doživimo sebe punije, kao dio cjeline i zajedničkog identiteta, što je u ovim okolnostima posebno važno.

Razgovor između našeg poznatog gitariste Miloša Karadaglića i pijaniste i direktora Festivala Ratimira Martinovića održaće se, kao po planu, u petak 24. jula sa početkom u 21h. Publika će imati mogućnost da prati direktan prenos razgovora putem YouTube kanala Festivala.

Koncert mladog crnogorskog pijaniste Andrije Jovovića, u okviru serijala koncerata KotorArt Talenti takođe će se održati po planu, u subotu, 25. jula, sa početkom u 21.30h u Crkvi sv. Duha. Publika u dvorani neće biti prisutna ali direktan prenos omugućen je na Pjaci od kina, kao i online prenos putem YouTube kanala.

            Pjaca od džeza i nastup crnogorskog džez sastava MP Trio, koja je najavljena za vikend, subotu i nedjelju u Amfiteatru Luštice Bay i na Pjaci od kina, pomjera se za jedan od narednih vikenda, ukoliko situacija bude dozvoljavala", saopštenje PR službe Međunarodnog festivala KotorArt

pr@kotorart.me

 NAPOMENA:

Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Wild Beauty Awards“ i proglašena za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2019. godine održao se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca-Cole, Porto Montenegra i mnogih drugih. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili posjetite www.kotorart.me

Podijeli na: