Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

22.03.2023
248

KOTORART DON BRANKOVI DANI MUZIKE PARTNERI NA JOŠ JEDNOM EVROPSKOM PROJEKTU

KotorArt Don Brankovi dani muzike dobili su podršku Evropske unije za još jedan projekat saradnje. Festival je partner na projektu Saradnja i napredak mladih muzičara Zapadnog Balkana (Western Balkans - Young Musicians’ Cooperation and Advancements), koji je podržan kroz program Evropske unije za kulturu, Kreativna Evropa, u ukupnom iznosu od 999.226 eura.

Nosilac projekta je belgijska organizacija ThinkYoung, a pored KotorArt Don Brankovih dana muzike partneri na projektu su i organizacija Artium Eudora (Kosovo*), Asocijacija za njegovanje i promociju muzičkih, likovnih i scenskih umjetnosti Artissimo (Bosna i Hercegovina), Udruženje Allegretto (Sjeverna Makedonija), BUNT - Beogradska umetnička nova teritorija (Srbija), Asocijacija Kulturanova (Srbija), Omladinski simfonijski orkestar Istočne Bavarske (Njemačka), Dojče vele (Njemačka) i Međunarodno udruženje za umjetnost, obrazovanje i kulturnu razmjenu (Njemačka).

Ovog ljeta, u Kotoru, bićemo svjedoci velike završnice jednog projekta, #synergy, čiji smo nosioci i početka novog četvorogodišnjeg projekta, u okviru kojeg smo partneri. Ponosni smo što smo partneri ovako ozbiljnih organizacija i institucija i što su naše ideje prepoznate i vrijednovane od strane EU. Mnogi mladi umjetnici su dobili i dobiće priliku da stvaraju, razmjenjuju iskustva i koncertiraju širom Evrope upravo zbog ovakvih projekata. – istakli su iz PR službe festivala.

Ciljevi projekta su podsticanje saradnje, usavršavanje i povezivanje mladih muzičara, kompozitora i organizacija koje se bave umjetničkom muzikom na Zapadnom Balkanu i širom Evrope. Projekat će tokom četiri godine okupiti više od 400 mladih muzičkih izvođača, kompozitora i mladih novinara iz zemalja Zapadnog Balkana, koji će zajedno boraviti na radionicama i master klasovima, pripremati koncertne programe i naposlijetku zajedno nastupati na koncertnim podijumima širom Balkana i Zapadne Evrope. Projektom je predviđena realizacija 8 radionica i master klasova za mlade muzičke izvođače, objavljivanje dva otvorena poziva za kompozitore, 8 koncertnih turneja sa preko 35 koncerata u zemljama učesnicama projekta, kao i realizacija serije radionica i 3 radne turneje za mlade novinare sa Zapadnog Balkana.

 

Podijeli na: