Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

30.07.2020
602

KOTORART DON BRANKOVI DANI MUZIKE - NAJAVA PROGRAMA

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspjevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

Za danas bio je predviđen koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji se zbog povrede jednog od članova ansambla pomjera za četvrtak 20. avgust.

Za sjutra - subota, 01. avgust, planiran je koncert  duvačkog tria kojeg čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot). Ovaj koncert istaknutih duvača, članova Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održaće se u Crkvi sv. Duha, sa limitiranim brojem publike koji je dozvoljen mjerama NKTa, uz direktan prenos na društvenoj mreži Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala.

Segment Pjaca od džeza je planirana za u nedjelju 02. avgusta u Kotoru na Pjaci od Kina, kada će nastupapiti Baltazar Trio kojeg čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupa sa početkom u 22h.

Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara, sa prvim zracima sunca budio.

PR služba Međunarodnog festivala KotorArt

pr@kotorart.me

NAPOMENA:Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Wild Beauty Awards“ i proglašena za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2019. godine održao se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca-Cole, Porto Montenegra i mnogih drugih. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili posjetite www.kotorart.me

Podijeli na: