Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

02.03.2020
711

KONCERT TRIA ARBORE VITAE U SUBOTU 7. MARTA U MUZIČKOJ ŠKOLI

 

Iz Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” Kotor saopštavaju da je mart za nastavno osoblje i učenike ove obrazovne ustanove jedan od najznačajnijih mjeseci u godini, kada je i osnovana ova škola. Tim povodom, biće održan serijal koncerata različitog sadržaja.  

Prvi će se održati u subotu 7. marta u 19 sati u Koncertnoj dvorani škole (Crkva Sv.Duha). U pitanju je koncert tria „ARBORE VITAE“ koji čine tri umjetnice i to: Lorena Milina-violina, Helena Mamić-sopran i Jelena Kovačević-klavir.

Na programu će biti kompozicije: Betovena, Pjacole,  Dvoržaka, Debisija, Šuberta, Hacea, Pejačevića i Tijadorovića.

Lorena Milina  je rođena u Dubrovniku. Muzičko obrazovanje započinje sa osam godina. Završila je Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je i magistrirala u klasi prof. Martina Draušnika. Dobitnica je ERASMUS stipendije, što joj je omogućilo usavršavanje u Štutgartu u klasi prof. Kolje Lessinga. Godinama je bila članica pop grupe „Silente“ sa kojom dobija najveću hrvatsku muzičku  nagradu „Porin“. Od 2015. godine se bavi pedagoškim radom, radi kao profesorka violine u Umjetničkoj školi „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku.

Helena Mamić je rođena u Kamberu /Australija. Srednju muzičku školu-smjer solo pjevanje, završila u  klasi prof. Sanje Madunić, a  specijalizirala operski modul i kamernu muziku na Australian National University, u klasi dr Paula Mc Mahona. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja. Helena Mamić je završila i Medicinski fakultet.

Jelena Kovačević je rođena u Kotoru. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Kotoru, u klasi prof. Sede Vukašinović i  Julije Glibovskaje. Studira Muzičku akademiju u Beogradu, gdje je i diplomirala  u klasi prof. Nevene Popović i Branka Penčića. Magistrirala je  na Muzičkoj akademiji u Karlsruhe-u  klasi prof. Michaele Uhde i Markusa Stange. Nastupala je i kao solistkinja i kamerna muzičarka u Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Poljskoj, Švajcarskoj kao i širom regiona. Od 2010. godine radi kao profesorka klavira i korepetitorka u muzičkoj školi u Trebinju, a od 2012. godine zaposlena je  u Umjetničkoj školi „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku.

Podijeli na: