Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

20.06.2024
769

KONCERT POVODOM SVJETSKOG DANA MUZIKE

Nevladino udruženje "Flute Art" sa zadovoljstvom najavljuje koncert povodom Svjetskog dana muzike, koji će se održati večeras (četvrtak, 20. jun), sa početkom u 20 sati, u koncertnoj dvorani muzičke škole "Vida Matjan", Crkvi Sv. Duha.

Na koncertu će nastupiti istaknuti profesori Muzičke škole "Vida Matjan": Andrea Živković, Nikola Vukčević i Angela Mijušković. Program koncerta obuhvata djela svjetskih kompozitora kao što su Cesar Franck, Otar Taktakishvili, Franz Doppler i Astor Piazzolla, nudeći publici priliku da uživa u bogatstvu zvuka i harmonije.

Andrea Živković rođena je 1987. godine u Kotoru. Završila je niže i srednje muzičko obrazovanje u ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Andrea je ostvarila zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima i usavršavala se kod renomiranih profesora širom Evrope. Od 2008. godine radi kao pedagog u školi „Vida Matjan“, prepoznata je od strane Ministarstva prosvjete za nagradu “Za odličan 5” za kvalitet i talente. Aktivno učestvuje kao članica žirija na raznim takmičenjima i festivalima. Članica je kvarteta “Talija” i Gradske muzike Kotor, te orkestra Operosa. Takođe je osnivač i umjetnički rukovodilac NVO Flute Art.

Nikola Vučković je rođen 1981. godine. Srednju muzičku školu završio je u Subotici, a Muzičku akademiju u Novari (Italija) i na Cetinju. Magistrirao je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Usavršavao se kod uglednih pedagoga kao što su Dmitri Baškirov, Šandor Falvai i drugi. Nikola je nastupao na preko 250 koncerata širom Evrope, uključujući recitale u Podgorici, Cetinju i Milanu. Bio je član žirija na nekoliko međunarodnih takmičenja i trenutno je aktivan kao profesor klavira i korepetitor u muzičkim školama u Budvi i Kotoru.

Angela Mijušković je rođena 1988. godine u Kotoru. Završila je niže i srednje muzičko obrazovanje u ŠOSMO "Vida Matjan" i Muzičkoj školi u Podgorici. Osvojila je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Članica je kvarteta flauta "Talija" i aktivna je u Gradskoj muzici Kotor. Završila je magistarske studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju i radi kao profesor flaute u ŠOSMO "Vida Matjan". Takođe je jedan od osnivača NVU "Flute Art".

“Pozivamo sve ljubitelje muzike da nam se pridruže na ovom posebnom događaju i uživaju u vrhunskim muzičkim interpretacijama” - poručuju organizatori.

(Saopštenje - Nevladino udruženje "Flute Art" )

 

Podijeli na: