Kultura

19.11.2022
139

KONCERT GRADSKOG HORA BIJELO POLJE

Povodom Dana opštine Kotor na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra, danas od 19 sati, nastupiće Gradski hor Bijelo Polje.

Gosti su Gradski hor Kulturnog centra Kotor.

Ulaz je slobodan.

Gradski hor iz Bijelog Polja njeguje i izvodi više vrsta umjetničke muzike, a bavi se  i obradom popularnih pjesama iz naših krajeva Bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima brojne solističke nastupe. Hor je po strukturi mješovito višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 članova. Osnovan je 2016.g. sa ciljem razvijanja kretivnog odnosa prema kulturnom naslijeđu i stvaralaštvu, a za podsticanje aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizacije koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. Hor je do sada imao veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, od kojih su mnogi bili takmičarskog karaktera, gdje je hor osvojio brojne nagrade i priznanja.

Članovi hora su posebno  ponosni na osvojenu srebrnu medalju na Beogradskim horskim svečanostima BEHOS 2018, gdje je predsjednica žirija bila uvažena dirigentica Darinka Matić Marović.

Obnovljeni Gradski hor djeluje u okviru Kulturnog centra „Nikola Đurković“. Članove hora povezuje ljubav prema muzici i druženju. Hor vode  profesorice Dušica Ćetković i  Ljiljana Dončić. 

Podijeli na: