Kultura

05.12.2019
217

KLAVIRSKI DUO PIANITANMENT GOSTUJE U KOTORU

Klavirski duo “Pianitanment” održaće koncert u velikoj sali Kulturnog centra Kotor večeras sa početkom u 19 sati.

Klavirski duo “Pianotainment” je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih harizmatičnih članova i osnivača Stefana Veha i Marsela Dorna, kao i po duhovitom programskom konceptu. Već 20 godina sviraju zajedno (duo je osnovan 1996. godine), a sa svojim performansom zvanim „Ludi koncert“ obišli su cio svijet. Originalnim humorom i nesvakidašnjom virtuoznošću duo “Pianotainment” stvara sjajnu koncertnu atmosferu i to je razlog što je 2008. godine 25.000 nezavisnih predstavnika branše izglasalo da se ovaj duo nađe na listi top deset njemačkih zabavljačkih grupa. Ovaj duo njeguje pop, džez i klasičnu muziku i autentične obrade, a njegovi nastupi su prožeti humorom. Koncerti ovog dua često su praćeni video zapisima i efektima koji doprinose multimedijalnom doživljaju njihovog izvođenja. Nastupali su u okviru svjetskih manifestacija kao što su: EXPO 2010. u Šangaju, Hoze Kareras Gala koncert u Lajpcigu, otvaranje Gete instituta u Abu Dabiju itd.

Značajno je istaći i njihove nastupe u poznatim salama kao što su Operska kuća u Lajpcigu, Filharmonija u Berlinu, sala Vadat u Teheranu, Gradsko pozorište u Beču, sala Gete u Limi, itd.

Muzička kritika ih predstavlja kao najbolje kulturne ambasadore svoje zemlje koji izvode duhovit program ispunjen muzičkim vještinama i brilijantnim izvođenjem.

Gostovanje dua “Pianotainment” u Crnoj Gori organizuje Ambasada SR Njemačke u saradnji sa KIC-om “Budo Tomović”, povodom obilježavanja 30 godina od pada Berlinskog zida.

Podijeli na: