Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

15.03.2021
601

KFPD: ŠKOLA FILMA BEŠTIJICE KREĆE SA RADOM 20. MARTA

Iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu obavještavaju da započinju programske aktivnosti koje najavljuju 29.-to izdanje  festivala.

Kako je danas saopšteno Radio Kotoru, KFPD organizuje školu filma Beštijice, koja kreće sa radom 20. marta i trajaće četiri mjeseca, od marta do jula.

Za četiri mjeseca u školi, polaznici će se upoznati sa znanjima koje svako ko želi da se bavi filmom treba da zna: početke filma, osnove filmskog scenarija i režije.

Put koji film pređe do naših ekrana uvijek počinje od neke ideje, rođene u nekoj glavi. Taj put se mijenjao samo onda kad su ideje tražile neke nove puteve, od rođenja filma do danas. Stečena znanja polaznici će imati priliku da stave na probu kroz praktične vježbe, a završna proba biće snimanje kratkih filmova koji će biti predstavljeni u okviru 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Radionica je namjenjena srednjoškolcima iz Kotora, oržavaće se u prostorijama Omladinskog kluba Kotor. Prijave se mogu slati putem sajta

www.kotorskifestival.me, sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona 067 082 030.

„Sve što stane u filmski kadar, a i van njegovog okvira, ima svoju priču. Od prve zamisli do realizacije u vidu filma, ta priča prati različite puteve. Ali, gotovo uvijek, njen vjetar u leđa jesu upravo ljudi, ljudi koji daju svoje vrijeme i trud ne bi li ta priča progovorila kroz sliku i zvuk na ekranima i bioskopskim platnima koje mi gledamo. Stoga, svako ko želi da bude jedan od tih ljudi, dobrodošao je da se prijavi na Malu školu filma Beštijice. Poziv je otvoren za sve srednjoškolce sa teritorije Kotora, zainteresovane za svijet filma“, poručuju iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Edukator je Andrija Rašović, flmski reditelj iz Herceg Novog. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju. 

Podijeli na: