Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

02.07.2024
1571

KFPD - OD DANAS DO 10. JULA KLJUČEVI GRADA U RUKAMA NAJMLAĐIH

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 32. po redu, svečano će biti otvoren danas kada će predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, po tradiciji, ključeve grada predati djeci. Umjesto na Ljetnjoj pozornici, usljed najavljenih vremenskih neprilika, otvaranje Festivala će se održati u Kulturnom centru ''Nikola Đurković''.

Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Korak po korak...Grad” koji je okupio učenike kotorskih osnovnih škola. U saradnji sa redakcijom dječjeg programa RTCG-a, na samom otvaranju prikazaće se kako dječji koraci čine, ali i uljepšavaju grad.

Inspiracija za ovogodišnji slogan Festivala - “Korak po korak…Grad” leži u inicijativi za vraćanje statusa grada Kotoru, a dodatno u tome da grad upravo zbog djece postaje Grad.

Ove godine na repertoaru Festivala je 12 predstava, od kojih je sedam takmičarskog karaktera. Publici će se predstaviti pozorišne trupe iz države i regiona - Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i gosti iz Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.

Glavni program će se najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog, Festival će imati bogat prateći program, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, likovni i književni program.

I ove godine Festival računa na snagu brojnih volonteri različitih uzrasta.

Oslanjajući se na iskustvo od prethodne godine, odlučeno je da se prihod od prodaje karata i ovaj put usmjeri na mjesto gdje je to zaista potrebno, te će se uputiti na dnevni boravak za djecu sa smetnjama u razvoju koji funkcioniše pri JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Karte se preuzimaju na dvije lokacije:

  • U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, svakog dana u dva termina: od 10 do 12 h i od 19 do 20 h, mogu se kupiti karte za predstave koje se toga dana igraju na ovoj lokaciji (sala Kulturnog centra), kao i za predstave koje se toga dana igraju na Ljetnjoj pozornici.
  • Karte zainteresovani mogu kupiti i na ulazu u Ljetnju pozornicu, od 20 do 21. 30 h – pred sam početak predstave koja će se te večeri igrati na ovoj lokaciji.

Podsjećamo, Kotorski festival pozorišta organizuje se u saradnji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor.

Festival koji je međunarodnog karaktera pod pokroviteljstvom je Ministarstva kulture i medija Crne Gore, kao i visokim pokroviteljstvom predsjednika države.

Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina DOO Podgorica (Aroma, City i Conto marketi).

Srebrni sponzor je Luka Kotor AD.

Budite dio čarolije koja iz godine u godinu raste uz Kotorski festival pozorišta za djecu i uskladite korake sa nama – jer u rukama najmlađih Grad dobija posebne boje, mirise i tonove!

Dobrodošli! 

REPERTOAR NA LINKU:

https://www.kotorskifestival.me/repertoar-2024.html

(PR služba Kotorskog festivala pozorišta za djecu)

 

Podijeli na: