Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

09.07.2024
479

KAŠĆELAN: JOŠ PET PROGRAMA DO KRAJA FESTIVALA

Do kraja 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu ostalo je još pet programa, kazala je jutros gostujući u Jutarnjem magazinu „Grad“ portparolka Milica Kašćelan.
 
,,Večeras imamo tri programa. U Kulturnom centru Nikola Đurković od 20 sati biće odigrana predstava Screenagers vol.2 u koprodukciji pozorišta PREMIER STRATAGÈME iz Francuske i OMNIBUS iz Hrvatske koja će govoriti o upotrebi telefona i biće interaktivna, namijenjena publici starijoj od 11 godina. Od 21 sat na  Trgu od oružja nastupiće plesna grupa Alisa, a na Ljetnjoj pozornici od 21 sat i 30 minuta očekuje nas predstava Gradskog pozorišta Podgorica Tarzan-gospodar džungle. Sjutra, posljednjeg festivalaskog dana, na Pjaci od kina od 19 sati biće održan edukativno teorijski program Velika trampa, a od 21 sat očekuje nas svečana ceremonija zatvaranja. Festival zatvaramo predstavom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Ježeva kućica”, navodi Kašćelan.
 
Kako podsjeća, jučerašnji dan je obilježen sa više aktivnosti.

,,Već od 11 sati odigrana je predstava u Kulturnom centru, naši prijatelji iz Studija Damuza iz Češke Republike odigrali su predstvu Rijeka, koja je bila posvećena najmlađima. Zatim smo imali književno veče, na Pjaci od kina održana je promocija knjige  Ozana Kotorska, profesorice Martine Saulačić Lompar. Tradicionalno na Trgu od oružja ugostili smo plesače. Zajedno sa članovima Udruženja plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore zaplesali smo i osjetiti njihovu poruku  Burn for dance. Crnogorska ekspertska mreža za održivost i inovacije na Ljetnjoj pozornici nas je kroz multimedijalni projekat sa temom vršnjačkog nasilja i medijske pismenosti, podsjetila da pogledamo unutar sebe”, dodala je Kašćelan.
 
Razgovor sa Milicom Kašćelan  možete poslušati u emisiji "Hronika festivala" danas od 17 i 15 na gradskim talasima.
 
 
Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: