Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

04.05.2023
365

KAFA SA AMBASADORKOM ŠVEDSKE-DAN EVROPE 6.MAJA U BARU UZ KOTORSKI WHO SEE

‘’Kafom’’ sa ambasadorkom Švedske počela proslava Dana Evrope
 
Abba, Pipi Duga Čarapa, mirisi i ukusi Švedske ‘’uselili’’ su se u Evropsku kuću
 
Mladi evropski ambasadori, studenti Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta, mladi inženjeri imali su priliku da u Evropskoj kući popiju ‘’kafu’’ sa ambasadorkom Švedske, Anikom Ben David i saznaju više o ovoj zemlji.
 
‘’Kafa sa ambasadorima’’ naziv je naše nove aktivnosti, koju smo prvi put organizovali u čast Dana Evrope i to sa ambasadorkom Švedske koja trenutno predsjedava Savjetom EU.
 
‘’Ovo je sjajan način da se mladi i budući lideri upoznaju sa zemljama Evropske unije i sa ulogama koje one imaju. Vjerujem da je najbolji način da vodimo otvoreni dijalog i da mladi postave sva pitanja koja žele’’, kazala je ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa.
 
Ambasada Švedske za Crnu Goru i Srbiju nalazi se u Beogradu.
 
‘’Srećna sam što sam danas u Crnoj Gori. Naša ambasada je jedna od najvecih švedskih ambasada u Evropi. Nas je tridesetak koji radimo na jačanju odnosa između Švedske i Crne Gore, i Švedske i Srbije,. Naš tim se trudi da podijeli švedska iskustva i predstavi dobre prakse, a što je najvažnije, podržavamo Crnu Goru i Srbiju na putu ka EU’’, poručila je ambasadorka Švedske mladim ljudima u Evropskoj kući.
 
Ambasadorka Ben David podijelila je svoja iskustva sa mladim ljudima u Evropskoj kući.
 
‘’Ovo je savršena prilika koja se rijetko pruža. Mislim da treba što više ovakvih predavanja da se organizuje’’, kazala je učesnica Nina Nikolić.
 
‘’Kafa sa ambasadorima’’ prvi je u nizu dogadjaja u okviru proslave Dana Evrope.
 
‘’Prvu ‘’Kafu sa ambasadorima’’ smo rezervisali za Švedsku. Bilo je zadovoljstvo ugostiti divne mlade ljude i započeti proslavu Dana Evrope u Evropskoj kući’’, istakla je Irena Krivokapić iz Evropske kuće.
 
Ovogodišnja centralna proslava Dana Evrope, biće organizovana u Baru 6. maja u partnerstvu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i opštinskih vlasti. Proslava počinje u podne ceremonijom otvaranja cvjetnog tepiha koji će tradicionalno biti postavljen na šetalištu u Baru po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju.
 
Tog dana na gradskoj rivi biće održan sajam ambasada država članica EU koje su akreditovane u Crnoj Gori i korisnika projekata koje finansira Evropska  unija ili Opština Bar. Program će upotpuniti zabava za najmlađe i njihove roditelje.
 
Iste večeri će biti održan i koncert, na kojem će nastupiti kotorski hip-hop duo Who See, rock band AkademiA, kao i podgorički reper Random i Sara Kurgaš. Kraj večeri smo rezervisali za DJ Set: DJ Stamina i Bizarr Duo.

Evropska kuća

Podijeli na: