Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

04.12.2020
695

JOŠ JEDNA NAGRADA ZA KRISTINU MILJENOVIĆ NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

Učenica Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan”, Kristina Miljenović (gitara) iz klase profesora Romea Lukšića ove godine niže nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Posljednja u nizu je 2. nagrada u drugoj kategoriji na međunarodnom takmičenju “Dr Jovan Jovičić” u okviru XIV izdanja “Vojvodina guitar fest” 2020. Takmičenje je održano online od 27-30. novembra a učesnici su bili iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Koreje i dr.

Svi takmičati, u okviru Festivala, imali su priliku slušati i koncerte Eme Kapor i Vuka Dragičevića kao i Dušana Prole i Slobodana Milivojevića a održani su i masterklasovi /masterclass/.

 Kristina je započela svoje školovanje u Muzičkoj školi “Vida Matjan” sa 7 godina gdje je prva tri razreda provela u klasi profesora Dražena Jokovića, da bi, od 4. razreda nastavila školovanje kod profesora Romea Lukšića. Dobitnica je stipendije Ministarstva prosvjete Crne Gore za talentovane učenike. Odlična je učenica, kako muzičke, tako i osnovne škole “Njegoš”. Pohađala je masterklasove kod priznatih profesora poput Sanela Režića, Predraga Stankovića, Costas Cotsiolis, Pablo Menedez, Vojina Kocića, Dušana Bogdanovića, Dževdet Sahatdžije, Sabrine Vlaškalić, Jorrit Douwes, Vere Ogrizović,Aleksandra Hadži Đorđevića, Srđana Tošića, Denisa Azabagića, Maroja Brčića, Zorana Krajišnika, Darka Karajića, Istvan Roemera, Gorana Listeša, Milkice Ponjavić i dr.

Osvojila je mnoge nagrade i to:

“International guitar festival Rust”2020 Alirio Diaz-2.mjesto

„Guitar art festival” 2019-3.nagrada,2020-4.mjesto.

„International guitar festival-Tremolo“ 2020- 1. i specijalna nagrada “A special surprise Tremolo awards for 2021“

„International music competition“2020-1.nagrada.

„Pjeter Gaci  XIX“2020-1.nagrada.

„Transilvania international guitar festival“-2020-2.nagrada i „Grand prix“ nagrada publike.

„Sarajevo international  guitar festival“2019-1.nagrada.

“Montenegro international guitar competition” 2018.-2.nagrada, 2019.-1.nagrada,2020-2.nagrada.

“Guitar fest  Bijelo Polje”2018.-1.nagrada, 2019.-1.nagrada, 2020-1.nagrada

Državno takmičenje ”XLV. Muzički festival mladih Crne Gore” 2018.-srebrna lira.

 Sa 13 godina imala je svoj prvi solistički koncert  u  Atrijumu kulturnog centra Kotor. U okviru međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike učestvovala je u serijalima mini koncerata po trgovima Kotora i snimila dva spota. I dok svi čekaju da ova godina puna neizvjesnosti što prije prođe, Kristina će je pamtiti kao najuspiješniju do sada. 

Podijeli na: