Kultura

02.12.2020
391

JEDANAESTO IZDANJE CRNOGORSKOG FESTIVALA FILMA O LJUDSKIM PRAVIMA UBRZAJ OD 10. DO 14. DECEMBRA

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje XI izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2020 uz podršku tradicionalnih medijskih partnera.
Ovogodišnje izdanje Festivala UBRZAJ biće održano u tradicionalnom terminu, od 10. do 14. decembra, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije u online formatu.
Pored filmova koje će publika iz Crne Gore imati priliku da prati online, poseban prateći program će uključiti panel diskusije sa učesnicima iz zemlje i regiona, kao i izložbu.
Prepoznajući javni značaj festivala UBRZAJ i njegujući princip društvene odgovornosti, podršku realizaciji Festivala i ove godine pružaju javni servis Radio televizija Crne Gore (RTCG), sa portalom RTCG.me, i nezavisni dnevnik i portal Vijesti ali i televizija Vijesti, sa kojima su danas potpisani memorandumi o saradnji. Takođe, UBRZAJ će podržati i portal CdM, Radio Berane i Radio Kotor.
Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ doprinosi razvoju svijesti o značaju ljudskih prava i stvaranju harmoničnog odnosa među različitima po bilo kojem osnovu. Kroz medijum filma gledaoci na emotivan i sugestivan način proživaljavaju lične priče onih koji su žrtve kršenja ljudskih prava, ali i žilavi borci za promjene, što doprinosi razumijevanju osjetljive tematike ljudskih prava, drugosti u našim društvima i životima, kao i značaju građanskog aktivizma.
Na programu XI festivala UBRZAJ crnogorska publika će imati priliku da premijerno gleda snažne i motivirajuće filmove najnovije produkcije, a koji su već uspjeli da se pozicioniraju na prestižnim festivalima i dobiju brojna priznanja.
Moto ovogodišnjeg Festivala UBRZAJ je “Pod maskom”.

Podijeli na: