Kultura

17.07.2021
159

JAVNI POZIV ZA RAZMJENU UMJETNIKA INVISIBLE LIVES KOTOR

Otvoren je javni poziv za razmjenu umjetnika iz Letonije, Srbije i Crne Gore u projektu  “Invisible Lives” (od 1. do 10. oktobra ), a rok za prijavu je 2. avgust, saopšteno je iz NVU „Art 365“.

Razmjena umjetnika odvijaće se u okviru programa ,,Kreativna Evropa: Kulturni programi“ i projekta ,,Invisible Lives“ koji sprovodi Rucka Art Foundation (Letonija), Kulturanova (Srbija) i ART 365 (Crna Gora).

U Crnoj Gori filmski stvaraoci iz Letonije, Srbije i Crne Gore (po pet učesnika iz svake države) radiće zajedno sa osobama sa invaliditetom na razvijanju kratkih priča i snimanju kratkih dokumentarnih filmova.

Projektom se traže studenti i zainteresovani za rad na filmu (reditelji, direktori fotografije, montažeri, producenti, snimatelji zvuka, dizajneri zvuka) iz Letonije, Srbije i Crne Gore.

Komisija za izbor sastavljena od predstavnika partnera na projektu procijeniće sve prijave. Učesnici će biti izabrani na osnovu svog umjetničkog rada, prethodnog iskustva i motivacije.

Troškove smještaja i ishrane pokriva organizator. Svaki umjetnik će dobiti stipendiju od 500 eura bruto po završetku učešća u projektu.

Prijavu poslati na link: https://forms.gle/9JVsajUikNpfdtD7

Projekat ,,Invisible Lives“ je su-finansiran od Kreativne Evrope, Kulturnog programa Evropske unije i Ministastva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

 

NVU „Art 365“

Podijeli na: