Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

06.04.2021
828

GRADSKA BIBLIOTEKA I ČITAONICA KOTOR OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE

Međunarodni Dan dječje knjige 2. april obilježila je minulog vikenda Gradska biblioteka i čitaonica Kotor.

Uz podsjećanje da se radi o danu koji se obilježava svake godine, sa ciljem da se promoviše dječija književnost i razvija ljubav prema čitanju kod djece, te da je kao datum obilježavanja izabran rođendan Hansa Kristijana Andersena 2. april, ove godine omiljene knjige za čitanje su kroz video zapise predstavili najmlađi članovi biblioteke: Marković Divna, Marković Helena, Nemanja Spremo, Zlata Marković, Jovana Božinović, Nemanja Božinović, Andrea Lompar, Kristina Lompar, Bogdan Bulajić, Stevan Bajo, Bogdan Petrović, Aneta Apolonio Kocka, Bogdan Vuković, Ema Pajović i Lea Pajović. Njihove predloge pogledajte u sljedećem videu:

Međunarodni dan dječije knjige - video

Svoje omiljene knjige iz djetinstva i omiljene književne junake preporučili su i naši sugrađani i prijatelji biblioteke. Oni su pozvali mlade da čitaju knjige, učlane se i redovno dolaze u Gradsku biblioteku i čitaonicu Kotor na Pjaci od Kina.

Aleksandar Kaluđerović, filmski i televizijski producent, vam preporučuje:

Aleksandar Kaluđerović-video

Naša sugrađanka i prijateljica Biblioteke, Barbara Delać, teoretičarka umjetnosti i spisateljica, je preporučila:

Barabara Delać-video

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore i najbolji sportista Crne Gore u 2020. godini, Draško Brguljan, preporučio je svoje omiljene knjige iz djetinstva i pozvao djecu i mlade da redovno posjećuju Gradsku biblioteku i čitaonicu:

Draško Brguljan-video

Zainteresovani su bili u prilici i da poslušaju preporuke koje šalje doktorka francuskog jezika i književnosti, pjesnikinja i kompozitorka, Isidora Milivojević:

Isidora Milivojević-video

(Gradska biblioteka i čitaonica Kotor) 

Podijeli na: