Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

03.06.2024
294

GOJKOVIĆ: NA REPERTOARU KINA BOKA FILMOVI ZA SVE GENERACIJE

 

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

Na repertoaru kina Boka su filmovi za sve generacije. Bliži se ljeto tako da su interesantne ljetnje bašte. Na žalost nemamo opremu za prikazivanje filmskih predstava na našoj ljetnjoj pozornici, kaže za Radio Kotor rukovodilac kina „Boka“ Perica Gojković.

Podsjeća da je prije tri godine u kinu instalirana nova audio vizuelna oprema novije generacije.

„Nadamo se da će neko imati sluha da donira sredstva da se ljetnja pozornica obezbijedi tom opremom. Nekada smo je inače imali, sada nemamo, pa se nadamo da će doći do te realizacije“, navodi Gojković.

Govoreći o stanju sale kina kaže da je „korektno“, pri čemu bi bilo potrebno obaviti određene  intervencije, prvenstveno kada je u pitanju zvučna izolacija.

„Ona nam je neophodna, jer se dešava da se tokom filmskih projekcija, kada je tiha scena, čuje buka koja dolazi spolja, kao što je vika djece, zvona katedrale i slično. Mislim da za to nisu potrebna velika finansijska sredstva, pa se nadamo da ćemo u tom dijelu nešto napraviti“, ističe Gojković.

Prije nekoliko godina obavljena je sanacija krova na zgradi kina, te napravljena nova drvenarija spoljnih vrata i prozora.

„Ostalo je još da poradimo na izolaciji, možda i na dijelu enterijera, toaleta koji je već spreman za renoviranje, mada za sada se još može podnijeti“, rekao je Gojković.  

Kino „Boka“, sa ukupno 161 mjestom, jedino je, ističe, koje ima salu namjenski isključivo za filmske predstave.

„Za razliku od drugih Centara koje imaju multimedijalnu salu. Dakle, kod nas je sala kina za filmove, imamo veliku scenu Centra za kulturu i  multimedijalnu salu, tako da smo u tom dijelu zadovoljni. Naime, u kinu Boka Kotor se mogu pogledati skoro svi filmovi koji su na repertoaru bioskopa Cineplex u Podgorici“, podvlači Gojković.   

Cijena ulaznice za filmove u 2D formatu iznosi 3 eura, a u 3D formatu 4 eura.

 

Podijeli na: