Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

30.05.2020
1538

GITARISTKINJA MILJENOVIĆ OSVOJILA PRVU NAGRADU NA INTERNACIONALNOM TAKMIČENJU

Kristina Miljenović, više puta nagrađivana talentovana gitaristkinja iz Kotora, osvojila je 1. nagradu na internationalnom takmičenju "Pjeter Gaci XIX", Albanija, Skadar, koje se održalo 20. maja. Jedina je iz Crne Gore koja je dobila 1. nagradu. Ovo je veliki uspijeh mlade gitaristkinje. Kristina i u ovim teškim uslovima današnjice osvaja nagrade, bori se i ne predaje se. Hrabrim koracima ide dalje. Ne spriječavaju je ni putovanja, ni virusi. U klasi je prof. Romea Lukšića u ŠOSMO "Vida Matjan”. Nosilac je stipendije Ministarstva prosvjete za talentovane učenike. Pohađa master klas kod poznatih, istaknutih profesora gdje prati nastavu i usavršava se. Gitaru svira od svoje sedme godine – prve tri godine u klasi profesora Dražena Jokovića, a zatim u klasi prof. Romea Lukšića. U martu tekuće godine na svjetskom takmičenju"Guitar art festival" bila je jedina takmičarka iz Crne Gore koja je prošla u finale i osvojila 4. mjesto.


Nagrade:
Kristina Miljenović osvojila je tri prve i jednu treću nagradu, koju je donijela u Crnu Goru sa svjetskog takmićenja u gitari.

"GUITAR ART FESTIVAL 2019."-3.nagrada. i 2020. -4.nagrada

"SARAJEVO INTERNATIINAL GUITAR FESTIVAL 2019."-1.nagrada.

"MONTENEGRO INTERNATIONAL GUITAR COMPETITION" 2018.-2.nagrada i 2019.-1.nagrada.

"GUITAR FEST BIJELO POLJE"2018.-1.nagrada i 2019.-1.nagrada.

Državno takmičenje"XLV. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE" 2018.-srebrna lira.

Radila je s poznatim stranim i domaćim dekanima, velikanima gitare.

NASTUPI: Tuzla,,Teatar kabare",Lepenski Vir, ,,Pomorska biblioteka" Kotor, Na Trgu Oružja,palata,,Pima", ,,Rimski mozaici" Risan, ,,Pomorski Muzej Crne Gore", Crkva Sv. Pavla, KIC ,,Budo Tomović" u modno scenskom performansu,,Fatalna žena", ,,Dani gitare" Podgorica dr.

Kristina Miljenović je otvorila 27. ,,Kotorski festival pozorišta za djecu".Ključeve grada predao joj je predsjednik Opštine Kotor.

Nastupila je na KOTORART TALENTIMA-DON BRANKOVIM DANIMA MUZIKE. Svirala je i u okviru ,,Luke Umjetnosti proteklog ljeta na trgovima Kotora, takođe u okviru KotorArta.

Nastupala je u Herceg Novom na festivalu GUITAR ART SUMMER FEST.

Svirala je sa najboljim crnogorskim učenicima i studentima klasične gitare.

Učesnica je GUITAR ART SUMMER FEST-a i članica orkestra, GUITAR WORLD ORCHESTRA od 2018. godine. Učesnica je na mnogim Master class usavršavanjima. 

Podijeli na: