Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

22.08.2024
117

FESTIVAL GUDAČA – VEČERAS KONCERT KAMERNE MUZIKE RUSKIH UMJETNIKA

 

XV Festival gudača- Perast 2024 organizuje koncert kamerne muzike ruskih umjetnika. Nastupice Misha Berkut- viola, Sergei  Suvorov- violončelo i Alexei Kurbatov- klavir. Na programu su djela Bramsa, Vine i Kurbatova.  Koncert će biti održan u koncertnoj sali Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” u Kotoru (Crkvi Svetog Duha) večeras u 20 sati. 

Jedan od najistaknutijih violista u svijetu”, prema mišljenju kompozitora Rodiona Ščedrina, Miša Berkut, rođen je u Moskvi u muzičkoj porodici. 

Predavao je na Moskovskom konzervatorijumu od 2002. godine, kao docent od 2005. do 2016. godine.Učestvovao je u radu žirija međunarodnih konkursa. Njegova izvođenja su snimana na kompakt-diskovima za radio i televiziju. Živi u Crnoj Gori i predaje na Muzičkoj akademiji na Cetinju od 2012. godine.
Zaslužni je  umjetnik Rusije.

Sergej Suvorov je rođen u Moskvi 1984. godine u muzičkoj porodici. Prvi put je počeo da uči klavir sa 6 godina, a zatim je počeo da svira violončelo sa 7 godina. Prvi učitelj mu je bio Aleksej Seleznjev, ali je posle 3 godine otišao da uči kod Tatjane Guldan, dok je redovno pohađao časove kod renomirane ruske učiteljice Vere Birina. Godine 1997. upisao je Muzičku školu Gnesin i studirao kod Vere Birine još dvije godine prije nego što je otišao u London 1999. U Londonu je Sergej studirao kod prof. Stefana Popova u Purcell School of Music, a zatim u Guildhall School of Music and Drama. Godine 2005. odlazi u Njemačku na studije kod prof. Ioung-Chang Cho na Folkvang Hochschule u Esenu.

Rođen u Moskvi, kompozitor i pijanista Aleksej Kurbatov komponovao je svoj prvi komad kada je imao samo pet godina, a zatim balet napisao sa šest godina. Kao pijanista, Aleksej je nastupao u više od stotinu gradova širom svijeta i kao solista i kao kamerni muzičar. Izdao je nekoliko CD-ova za razne izdavačke kuće. Aleksejevi nastupi su emitovani na radiju i televiziji u Velikoj Britaniji, Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Ukrajini, Jermeniji, Hrvatskoj, Rusiji i Kazahstanu.

NVO ,,Bocche di Cattaro“

 

 

Podijeli na: