Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

20.08.2020
959

EMITOVANJE KONCERTA GUDAČKOG KVARTETA ALLEGRIA

Koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji čine članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra violinistkinje Ana Rašović i Milena Rajković, violistkinja Ilijana Blagojević-Zvicer i violončelista Lazar Bubanja, u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, emitovaće se u petak, 21. avgusta sa početkom u 21.30 h, preko društvene mreže Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala.

Koncert je snimljen u Crkvi sv. Duha u Kotoru a kvartet je izveo Gudački kvartet u F-duru, op. 18, br. 1 Ludvig van Betovena kao i Gudački kvartet u D-duru, br. 2 Aleksandra Borodina. 

Koncert je originalno bio planiran za ponedjeljak, 17. avgust, sa uživo prenosom iz Katedrale sv. Tripuna. Zbog tehničkih problema sa internet konekcijom u Starom gradu u Kotoru, prenos koncerta uživo nije bio u mogućnosti da se realizuje, te je nastup snimljen za kasnije emitovanje.

Gudački kvartet Allegria osnovan je 2015. godine. Na svom repertoaru kvartet njeguje djela klasične i savremene muzike, a oprobao se u izvođenju tradicionalne muzike Balkana, podržanom i od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Kvartet je nastupao na brojnim domaćim i međunarodnim scenama. U prethodnoj godini ansambl je imao turneju po Crnoj Gori, a 2016. godine nastupio i u Grčkoj. U planu je priprema prvog albuma, kao i brojnih tematskih koncerata.

Međunarodni festival KotorArt, proglašen manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore od strane Vlade Crne Gore, već gotovo dvije decenije značajno obogaćuje našu kulturnu i turističku ponudu, a organizuje se uz veliku mrežu lokalnih, nacionalnih i međunarodnih partnera iz sfere kulture i turizma. Kvalitet i značaj festivala potvrđuje i pokroviteljstvo UNESCO-a, nagrade Wild Beauty Award za najbolju manifestaciju, EFFE titula koju dodijeljuje Evropska festivalska asocijacija., podrška Evropske unije za projekat #synergy KotorArt Don Brankovih dana muzike, kao i dugogodišnja saradnja sa značajnim kompanijama i organizacijama. XIX KotorArt Don Brankovi dani muzike se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Kotor, uz podršku Luštice Bay, kompanije Tonino Lamborgini, ambasada Njemačke i Hrvatske, i mnogih drugih.

Kontakt za medije: Sara Lakičević

Služba za marketing i komunikacije

069 696 679

pr@kotorart.me

www.kotorart.me

 

Podijeli na: