Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

27.05.2023
404

CIM – VAŽNE DRUŠTVENE TEME NA OVOGODIŠNJEM FORUMU

Forum medija i kreativnih industrija CIM 2023 održava se u Kotoru do sjutra, a kako za Radio Kotor ističe organizatorka Kristina Gačević, Forum se bavi važnim društvenim temama.

Pored okruglog stola javnih emitera “Mediji i društvena odgovornost: kako protiv štetnih narativa – dužnost novinara/ki i medija” koji je u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radio Kotor održan juče u hotelu “Cattaro”, danas će biti organizovana predavanja za studente pod nazivom “Index corner”.

U hotelu “Cattaro” od 10 sati je predavanje “Odgovornost prema nasljeđu”, a predavači su Marija Novaković (arhitektica, Studio Enforma), Slobodan Radovanović (izvršni direktor sektora za kozervaciju i restauraciju, KOTO d.o.o. Beograd) i Anja Todorović (arhitektica, KOTO dsd Podgorica).

Od 11 i 15 biće predavanje Ivice Tatara (suosnivač i strateški lider kompanije Logate i generalni direktor Poslovne inteligencije Podgorica) na temu “Od lokalnog brenda do globalnog tržišta”.

U 12 i 30 počinje predavanje Jane Savić Rastovac (izvršne kreativne direktorke u agenciji McCam Beograd).

Kako podsjeća, na Forumu učestvuje oko 60 panelista sa velikim brojem važnih tema.

“S obzirom da ovaj forum takođe osnažuje žene i njihovu vidljivost u društvu, imamo panel koji se zove Poslovne priče: šta se desilo sa keceljom, zatim Kviz u kući gdje su gosti bili Tarik Filipović i Kristina Radenković i govorili su na temu  da li je kviz u našim kućama nešto što je potpuno izašlo iz mode i šta su novi koncepti koji su ga zamijenili, a to su rijaliti i ostali programi obojeni u žuto. Oni su govorili i zašto nema više znanja na našim TV ekranima. Tu je i panel Kreativne industrije – budućnost biznisa li biznis budućnosti. Sa osmijehom dalje, kako prevazići neke teške životne situacije bila je priča Danijele Trbović i Milene Đerković. Danas od 10 i 15 u kinu Boka imamo fenomenalnog  panelistu Voju Žanetića koji nam priča o evoluciji od pisaće mašine do vještačke inteligencije” – kaže Gačević.

Kako navodi, od 11 sati u kinu “Boka” počinje masterclass “Sve počinje i završava se istraživanjem”.

Predavač je Vladimir Raičević.

“Jedan fenomenalan osvrt na to koliko mi zapravo, bilo koji posao kad radimo, krećemo od pretpostavke, koliko zaboravljamo da je istraživanje ključ svega i da nam dobro istraživanje zarpavo pomaže da naš biznis bude uspješan i koja je razlika između pretpostavke i konkretnog broja.

Takođe ove godine imamo panel o arhitekturi koji se zove Careva nova fasada. Panelisti su Andrija Rusan, koji je jedan od najvećih imena arhitekture u Zagrebu, osnivač časopisa Oris i Dani orisa u Zagrebu. Sa njim na panelu će biti arhitekta Nikola Novaković iz Studija Enforma” – navodi Gačević.

Ovaj panel održava se u kinu “Boka” danas od 11 i 45.

“Na Forumu će biti održana i CIM Inspiracija – AI umjesto glumca gdje razgovaramo o tome da li će se desiti u jednom momentu da vještačka inteligencija zauzme mjesto glumca” – kaže ona.

Ovaj panel održava se danas u kinu “Boka” a početak je u 12 i 30, a u 13 i 13 počinje panel diskusija na temu “Budućnost liderstva: uspijeh ne poznaje pol”. Panelistkinje su Milica Nikolić i dr Irena Radović,  a moderatorka je Dušica Vugdelić.

“Budućnost liderstva jeste panel o tome da jedan uspijeh zapravo ne poznaje pol. Dakle, zaista šarenolik program i veoma inspirativne teme” – ističe Gačević.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu: www.mediaforum.me

 

Tekst: Irena Mačić

Foto: arhiva CIM Foruma

Podijeli na: