Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

14.06.2024
1652

BRAIĆ UGRINIĆ: 23. MEĐUNARODNI FESTIVAL KLAPA PERAST OD DANAS DO 16. JUNA, OBEZBIJEĐEN BESPLATAN PREVOZ IZ KOTORA (AUDIO)

Ovogodišnji 23. po redu Međunarodni festiva klapa Perast, biće održan od danas do 16. juna, a program sve tri večeri počinje od 21 sat na Pjaci Svetog Nikole. To je, gostujući u jutarnjem magazinu “Grad” Radio Kotora, kazala predsjednica Nevladine organizacije Međunarodni festival klapa Perast, Tina Braić Ugrinić.

,,Prve večeri, 14. juna predstaviće nam se ženske klape. U takmičarskom dijelu su se prijavile samo četiri  klape, ali nakon tog takmičarskog dijela, slijedi revijalni  u kojem će pjevati, osim klapa iz Crne Gore, klape iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Ono što će biti veoma primamljivo za slušatelje je koncert nakon takmičarskog i revijalnog dijela. Dolazi nam klapa “Kaše” iz Dubrovnika”, kaže Braić Ugrinić.

Druga veče, 15. juna, kako dodaje, je takmičarski najbogatija.

,,Prijavilo se čak 11 klapa, od kojih su se samo dvije odlučile za revijalni dio. Od dječijih klapa dolaze nam klape iz Hrvatske - Splita i Zagreba, kao i iz Crne Gore - Kotora, Tivta, Bijelog Polja, Kolašina, Nikšića, Podgorice. Nakon dječijih predstaviće se tri mješovite klape. Takođe, te večeri nakon takmičarskog dijela biće priređen koncert klape „Kumpanija“ iz Vele luke na Korčuli. Dok je treća veče, 16. juna, rezervisana je za muške klape, njih šest i koje takođe dolaze iz Crne Gore i Hrvatske. Nakon takmičarskog i revijalnog dijela čeka nas koncert klape “Valdibora” iz Rovinja”, navodi Braić Ugrinić.

Kako ističe, zbog o problema sa parkingom u Perastu, ove godine organizovali su besplatni prevoz iz Kotora.

 ,,Dakle, svi oni koji budu željeli doći, a imaju problem sa parkingom, mogu se na autobuskom stajalištu u 20 sati ukrcati u autobus i besplatno doći do Perasta. Autobus će se zaustavljati usput i imaće veliki natpis Međunarodni festival klapa Perast, a povratak je planiran nakon završeka programa, oko ponoći.  Takođe, ono što je novo, a prosto je bilo neophodno uvesti,  jeste donatorska karta od 5 eura. Sredstva koja se prikupe biće isključivo utrošena u svrhu organizacije. Slobodan ulaz je za sve Peraštane. Eto, besplatna vožnja iz Kotora i besplatan ulaz za Peraštane je novina koja će se sigurna sam dopasti svima zainteresovanim građanima”- zaključila je Braić Ugrinić.

Razgovor možete poslušati na linku Jutarnji magazin "Grad".

Tekst: Tamara Vuković

Foto: arhiva Radio Kotora

Podijeli na: