Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

10.08.2022
1029

BOKELJSKA NOĆ 20. AVGUSTA, KONCERT NEVERNIH BEBA I TRI KVARTA NA TRGU OD ORUŽJA

Tradicionalna manifestacija „Bokeljska noć“ biće održana 20. avgusta od 21 sat u akvatorijumu Kotorskog zaliva.

Kako je za Radio Kotor kazao Vladimir Bujišić, direktor JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ u povorci na vodi će učestvovati 36 ukrašenih barki, a goste će na Trgu od oružja zabavljati sastav Neverne bebe. Kao predgrupa nastupiće kotorski bend Tri kvarta. Na ostalim kotorskim trgovima publika će biti u prilici da sluša lokalne bendove, među kojima je najveći broj kotorskih.

Na ovaj način, kaže Bujišić, organizatori su željeli da pruže podršku lokalnim umjetnicima da se prezentuju Kotoranima i brojnim turistima.

“Grupa iz Beograda Neverne bebe ima kvalitetan repertoar i izvanredne vokalne mogućnosti. Ne sumnjam da će ove godine biti spektakl na Trgu od oružja nakon održane povorke na vodi” – ocjenjuje Bujišić. 

Fond nagrada iznosi četiri hiljade eura. Kako ističe Bujišić, ove godine odlučili su da bude više dodijeljenih nagrada nego što je to bio slučaj ranijih. 

“Fešta nad feštama” se tradicionalno u Kotoru održava pretposljednje subote u avgustu.

Ove godine tehničku komisiju za odabir barki čine meštri Ilko Marović, Marjan Šantić i Marko Ševaljević koji godinama učestvuju na ovoj manifestaciji i osvajaju nagrade za najmaštovitije kreacije.

“Određeni broj meštara ove godine nisu mogli da učestvuju u povorci. Nadamo se da će iduća fešta nad feštama i njih obuhvatiti” – kaže Bujišić. 

Voditelji programa biće Miomir Maroš i Dolores Bonić Fabian Gašler. 

Bokeljska noć biće kao i svake godine krunisana spektakularnim vatrometom. 

“Pozvao bih sve naše sugrađane i turiste koji se nalaze u Crnoj Gori da dođu. Sigurno će ove godine Bokeljska noć biti spektakl koji ovaj grad zaslužuje. Biće ispraćena i tradicionalnim vatrometom. Na kraju povorke imaćemo bogat muzički program u Starom gradu. Siguran sam da će  Bokeljska noć ispuniti očekivanja ove godine i da će svake naredne biti sve bolja i bolja” – poručuje Bujišić. 

On podsjeća da Bokeljska noć prethodne dvije godine zbog pandemije koronavirusa nije mogla biti održana na tradicionalan način. Nakon dvije godine pauze imaćemo kotorsku “feštu nad feštama”. 

Organizator Bokeljske noći je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj je Opština Kotor.

 Tekst: Irena Mačić

Foto - naslovna Radio Kotor

Galerija - sa ranijih manifestacija-izvor internet

Podijeli na: