Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

27.03.2021
635

AMATERSKO KAZALIŠTE HNV-A OBILJEŽILO SVJETSKI DAN KAZALIŠTA SCENOM U NOVOM RUHU

Pored zatvaranja pozorišta uslijed pandemije korona virusa, Amatersko kazalište (AK) Hrvatskog nacionalnog vijeća odlučilo je obilježiti Svjetski dan pozorišta na jedinstven i originalan način, uz poštovanje svih propisanih mjera.

Danas, na Svjetski dan pozorišta, u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi, Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća iniciralo je i omogućilo postavljanje oslikanih panoa u sali Doma kulture.

Oslikani panoi prikazom otoka Gospe od škrpjela i crkve Sveti Roko koja se nalazi u Donjoj Lastvi, simbolizuju tradicionalne elemente kulture Hrvata ovog područja, a izrađeni su u sklopu projekta Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća autorice Dijane Milošević.

Novi scenski elementi, kao i kompletan projekat izvođenja predstave “Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi” finansiran je od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Hrvatsko nacionalno vijeće sa svojim amaterskim kazalištem posebno zahvaljuje  finansijeru – Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, te voditeljici Dijani Milošević, kao inicijatoru izrade panoa i takođe veoma zaslužnom udruženju za izadu panoa Evolution Pro d.o.o. i članovima udruženja Jovanu Abramovići i Radovanu Vujoviću.

Uz nove scenske elemente, Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća u poslijepodnevnim satima organizovati će i zajedničko online gledanje predstava amaterskih kazališta iz zemalja regiona.

Ovom prilikom Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća vas poziva da pogledate dvije predstave ovog kazališta: Bokeško-dubrovački splet i Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi.

Predstave su izvođene u Tivtu, Kotoru i Dubrovniku u protekle dvije godine uz finansirane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Linkovi za pristup predstavama su

Bokeško-dubrovački splet https://youtu.be/Y0eBQ88FoD8

Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi  - https://youtu.be/RXEcB-evrOY

Čestitamo Svjetski dan pozorišta svim amaterskim i profesionalnim pozorištima, kao i svim ljubiteljima “dasaka koje život znače”, a posebnoj vjernoj publici i svim medijskim pratiocima, navodi se u saopštenju AK Hrvatskog nacionalnog vijeća.

 

 

 

Podijeli na: