Kultura

08.07.2021
188

7. DAN KOTORSKOG FESTIVALA

Sedmi dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu je za nama a obilježili su ga sjajna atmosfera i dobro raspoloženje.

Repertoar su obilježila dva pozorišna programa - naši prijatelji iz LOFT-a i kazališne družine Pinklec izveli su predstavu „S razlogom“ u dva termina, 18 časova i u 20 časova u Kulturnom centru „Nikola Đurković“. Zatim je na Ljetnjoj sceni u 21.30 časova izvedena predstava „Ja sam Akiko“ koju je naša publika dočekala sa osmijehom.

Danas nas očekuje predstava „Pola pola“ kao dio revijalnog pozorištnog programa koja će biti izvedena u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ sa početkom u 21 čas.

Nakon toga očekujemo sve one koji su mali, a nekad su bili veliki, da zajedno u 21 čas na Ljetnjoj pozornici uživamo u predstavi „Druga strana vjetra“ naših prijatelja sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Devetog dana Festivala svoje sidro u Kotoru spušta Gradsko Kazalište Žar ptica sa predstavom „Pustolovine Barona Minhauzena“. Ako ovakve pustolovine golicaju vašu maštu, očekujemo vas u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u dva termina - 18, a zatim 20 časova, da zajedno istražimo sve znane i neznane kutke mašte.

Od marta mjeseca na svojim filmovima vrijedno su radili najmlađi filmski stvaraoci i polaznici filmske radionice Beštijice pod rediteljskom palicom Andrije Rašovića, a premijere njihovih ostvaranja pod nazivom „Sjutra počinje danas“ moći ćemo da pogledamo 9. Jula u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova.

Pozivamo vas da na Ljetnjoj pozornici zajedno maštamo sa djecom iz Dječijeg saveza Tivta i Dječijeg saveza Podgorice koji će svoj program pod nazivom „Maštanjima nikad kraja“ izvesti sa početkom u 21 čas.

Napominjemo našu publiku da od danas rezervacije nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan, te da djecu očekujemo u što većem broju i sa što širim osmjesima na licima!

 Poštovana djeco i dragi roditelji,

Dobrodošli na 29. Kotorski festival pozorišta za djecu!

Autor fotografija je Krsto Vulović

Podijeli na: