Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

12.07.2021
751

11. DAN KOTORSKOG FESTIVALA

Za sobom ostavljamo jedanaesti dan Festivala koji je protekao kao i prethodni festivalski dani - u sjajnom raspoloženju, dobroj zabavi i kvalitetnom sadržaju, a mi se spremamo da prigrlimo posljednji dan 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ispratimo ga do naredne godine.

Jedanaestog dana Festivala ugostili smo drugare iz dramskog studija Centra za kulturu Požarevac koji su našu publiku oduševili i razigrali predstavom „Miš Maus kuća haus iliti mačak u čizmama“.  Ova vesela i nježna lutkarska predstava koju izvode djeca dramskog studija sa sigurnošću je podstakla naše durgare da razmišljaju i stavaraju kao lutkari.

Na petom po redu konkursu ASSITEJ-a za najbolji dramski tekst za djecu i mlade izabran je tekst „VILINJSKA GORA - mit o gospodarima, slugama i slobodnim ljudima“ autorke Sandre Vujović, a javno čitanje održano je u bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova.

Prethodnih dana po gradu se šuškalo da su mnoge papuče nestale – sinoć smo, konačno pronašli i krivca! „Maca papučarica“ Gradskog pozorišta iz Podgorice odigrana je jedanaestog festivalskog dana sa početkom u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici, a naša vesela publika pridružila se junacima u potrazi za kućom Mace Papučarice i otkrivanjem njene tajne.

Posljednjeg, dvanestog dana očekuje nas tradicionalna Velika trampa, ekološka zabava na kojoj djeca imaju priliku da se trampe raznim stvarčicama i predmetima i na taj način uče o ponovnoj upotrebi stvari ali i da dobiju nešto novo za nešto staro.

Svečana ceremonija zatvaranja i dodjela nagrada na kojoj ćemo zatvoriti i ispratiti 29. Festival i vratiti ključeve grada odraslima, održaće se večeras na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21 čas a nakon toga imaćemo priliku da pogledamo pozorišnu predstavu „Mali Tesla – Kako izumiti sebe“ Teatra Korifej, Kulturno informativnog centra Zeta i dramskog studija Prazan prostor. Ovaj pozorišni recept otkriva nam kako doći do najbolje verzije sebe a tajna recepta krije se u Teslinim “neuspjesima“ kao jako vrijednom sastojku. I, naravno, ne izostavoljamo koliko u svemu tome veliku važnost imaju nesputana igra, mašta i ljubav prema prirodi.

 Pozivamo vas da zajedno ispratimo i zatvorimo ovogodišnji Festival i pozdravimo ga dječjim osmijesima!

 Poštovana djeco i dragi roditelji,

Dobrodošli na posljednji dan 29. Kotorski festivala pozorišta za djecu! - poručuju iz KFPD.

Podijeli na: