Kultura

25.05.2020
178

GRADSKA GALERIJA NASTAVLJA SA REALIZACIJOM LIKOVNOG PROGRAMA

Gradska galerija Kotor, nakon dvomjesečne pauze, nastavlja sa realizacijom svog likovnog programa i to izložbom crteža  Davida Gravesa iz Los Anđelesa.

Otvaranje izložbe crteža  u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za srijedu, 27. maja u 20 sati.

Poštujući preporučene mjere zdrastvene zaštite, samo otvaranje izložbe će biti u galerijskom dvorištu, a posjetioci će moći da pogledaju izložbu u Galeriji poštujući propisanu fizičku distancu, saopštavaju iz Gradske galerije.

David Graves je rođen u Los Anđelesu, gdje je  naprije završio studije kulturne antropologije i arheologije. Likovnoj umjetnosti se posvetio od 1984. godine, te je u posljednjih 40-ak godina imao na desetine samostalnih izložbi (uglavnom grafika) širom SAD-a. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za svoj likovni rad. Njegove grafike, slike i crteži izloženi su u mnogim muzejima, kao i u javnim i privatnim kolekcijama. Njegovi umjetnički radovi su veoma često korišćeni u produkcijama filmske industrije: u filmovima, televizijskim emisijama i reklamama. David Graves prvi put izlaže u Evropi, pa naravno i prvi put u Crnoj Gori.

 

Podijeli na: