Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

12.08.2022
377

CRNA GORA I SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE: MUZIKA PRIJATELJSTVA

Koncert CRNA GORA I SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE: MUZIKA PRIJATELJSTVA, održaće se večeras - 12.08. u crkvi Sv. Duha u Kotoru sa početkom u 20 sati.

Šest umjetnika iz Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država odabrani su za učešće u projektu KotorArta pod nazivom „Kulturna preplitanja: Jačanje crnogorsko-američkih veza“, koji se realizuje u saradnji Fondacije Don Branko Sbutega sa Odborom za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora, i Univerzitetom Kalifornije u Santa Barbari, a uz podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Među odabranim umjetnicima iz Crne Gore našli su se kompozitorka Slobodanka Bobana Dabović Đurić, violinistkinja Milena Petković i violinista Milutin Radulović. Iz Sjedinjenih Američkih Država, učesnici u ovom projektu su kompozitor Dariuš Derahšani (Dariush Derakhshani), violistkinja Karis Li (Karis Lee) i violončelista Ivan Lou (Ivan Law). Gudački kvartet sačinjen od spomenutih izvođača izvešće djela Jozefa Hajdna, Antonjina Dvoržaka, kao i kompozitora iz Crne Gore i SAD-a. Biće to prilika da se premijerno čuju četiri nove porudžbine festivala.  

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresovane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta. Za koncert 11.08.2022. mjesta su popunjena. Prijave za naredne dane festivala,  sa imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati  na adresu protokol@kotorart.me 

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora. 

Sektor za marketing i komunikacije

Međunarodni festival KotorArt

Podijeli na: